Country4you
Country Nyheter Nye Album

Ulf «Masken» Andersson – Wanted

Wanted är namnet på Svenska Ulf «Masken» Andersson andra soloalbum.

Ulf "Masken" Andersson

Det är en samling coverlåtar i countryn tecken. En stark start på plattan med «Whiskey under the Bridge» (Cook, Brooks, Dunn) är riktigt bra country, samma är det med låt nummer två, Wrapped (B.Robinson) Här levereras skön country på ett fantastiskt bra sätt. Ulfs band är oerhört bra. Olle Westerlund på Steel får ordentligt med utrymme att spela ut.

«I never go around mirrors, Don’t want to love you, ’till I gain control again, Reday for the end of the world» är softa sköna ballader där det hörs att Ulf verkligen gillar dessa låtar.

Masken har fått beröm för sin röst här och var, och på balladerna så känns det äkta. Jag tycker Masken gör dem bra, trots att jag inte hela vägen gillar hans röst. Men det är inte dåligt, tro inte annat. Ett plus för Ulfs sång är att texten är hörbar. Bra där!

Sedan är det som det går troll i det. Ulf har tagit med ett antal tuffa rockiga låtar, som i mitt personliga tycke drar ner skivan en hel del. Jag önskade, och det här säger jag inte för att vara elak eller obstinat, att Ulf hade hållit fast vid den riktigt bra starten av plattan.

Det går att göra upp-tempo låtar utan för mycket skränande rocksound. Det är verkligen synd, för med några andra val här hade detta blivit en av de bästa countryplattor som getts ut den senaste tiden.

Det blir med blandade känslor jag ger denna platta «Wanted» ett topp betyg. Och nästa gång Masken, med detta fantastiska band, ge dig på lite egna låtar i den här stilen! Det handlar om att våga, och det tror jag att du gör! Och jag hoppas att vi får se Ulf på några av landets festivaler i sommar också.

Musiker:
Berno Paulsson – Gitarr
Olle Westerlund – Pedal Steel
Thomas Petterson – Piano, orgel mm.
Jörgen Wernefeldt – Bas
Fredrik Savbrand – Trummor, slagverk, mm.
Sofia Alvarez Tidstrand – Kör på låt 4.

Lyssna på några av de bästa låtarna här nedan:
[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/01/Ready-for-the-end-of-the-world.mp3|titles=Ready for the end of the world] Ready for the end of the world
[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/01/Wrapped.mp3|titles=Wrapped] Wrapped
[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/01/Whiskey-under-the-Bridge.mp3|titles=Whiskey under the Bridge] Whiskey under the Bridge

http://masken.nu/

Inlägg publicerat av: Per «TheBull» Gyllingberg
Fd. ägare av webbsidan countrykanalen.se i Sverige. Kontakta mig för mer information om eventuella recensioner av er countrymusik. Numera hittar ni mig på http://thebull.se

Kanskje vil du også lese:

CMA Awards 2014

Boredandre

Steven Tyler fra Aerosmith med countryalbum

Redaksjonen

Pretty Little Liar – Lucy Hale

Boredandre
Laster...