Country4you
Classic Country

Waylon Jennings sista inspelningar

I februari blev det känt att familjen till den legendariske country ”outlaw” sångaren Waylon Jennings familj hade bestämt att hylla sångarens liv och karriär med ett nytt album av främst outgivet material. Utgivningsdatum av «Goin ‘Down Rockin’: The Last Recordings» är den 11 September och albumet innehåller 12 låtar, varav 11 som Jennings skrev.

De 12 låtarna spelades in under åren före legenden död, 2002. Jennings och Robby Turner gjorde studioinspelningen, Jennings på gitarr och Turner på bas. Jennings död stoppade all fortsatt inspelning och redigering. Legendens fru Jessie Colter och son Shooter Jennings, kände till inspelningarna men ville inte utnyttja Jennings död kommersiellt. Men nu, 10 år senare, säger den yngre Jennings (som bara var 22 vid tiden för sin fars död) att han är redo att hedra sin far genom att ge ut hans sista verk.

Mike Jason, chef på Saguaro Road Records, säger att han tror att tiden är rätt också, eftersom en ny generation finns som kanske inte är så bekant med hans musik. «Jag minns när Waylon revolutionerade countrymusiken och när vi hörde om dessa inspelningar, visste jag att vi måste ha dem», sade Jason i ett pressmeddelande.


Waylon Jennings’ ‘Goin’ Down Rockin’: The Last Recordings’ Track Listing:
1. ‘Goin’ Down Rockin”
2. ‘Belle of the Ball’
3. ‘If My Harley Was Runnin”
4. ‘I Do Believe’
5. ‘Friends in California’
6. ‘The Ways of the World’
7. ‘Shakin’ the Blues’
8. ‘Never Say Die’
9. ‘Wasting Time’
10. ‘Sad Songs & Waltzes’
11. ‘She Was No Good for Me’
12. ‘Wrong Road to Nashville’

Kanskje vil du også lese:

Whey Jennings tar upp familjetraditionerna

Rolf Berglund

Se Alabama’s video til «Are You Sure Hank Done It This Way»

Roy Skjellaug

Bucky Covington og Shooter Jennings med «Drinking Side Of Country»

Redaksjonen
Laster...