Country4you
Country Nyheter

Whey Jennings tar upp familjetraditionerna

Whey Jennings förlorade sin far Terry Vance förra året. Whey funderade då på att satsa mer på musiken. Att gå i farfar Waylon Jennings fotspår blev mycket viktigt.
Whey har nu kommit ut med sin debut-platta, en [EP], ’Gypsy Soul’.

Här är en musikvideo, Whey både ser ut och låter som Farfar Waylon!!!

Man hör i början på videon och när man läser om honom att Jessi Colter skulle vara farmor men så är det inte. Jessi Colter är mamma till Shooter och dottern Jennifer som Duane Eddy är pappa till. Börjar det bli jobbigt att hänga med? Waylon var gift 4 gånger och hade barn med tre av fruarna. Jag har gjort ett litet släktträd för att beskriva familjen.

Waylon var gift fyra gånger. Den första frun var Maxime Caroll och den sista var Jessi Colter

Shooter hade alltså 6 halv-syskon av dem lever Buddy Dean och eventuellt Tomi (som är adopterad). Deana har cancer och kan ha gått bort när detta skrivs. Den sjätte är dottern till Jessi Colter och Duane Eddys, Jennifer Eddy Jennings som har gjort en video med Whey, hon är lite osäker först men sjunger ut bättre på slutet.

Tänkte sluta med Whey’s första scenframträdande. Det var så att den unge Whey föjde med farfar på en konsert. Jessi Colter hade precis sjungit ”Storms Never Last” och lagt ifrån sig mikrofonen på en stol ’back stage’ . Whey tog mikrofonen och medans han gick upp på scenen sjöng han ”Mama’s  Don’t Let Your Babies Grow up to Be Cowboys”. Farfar Waylon fattade det hela på en gång och ropade ”Hey Hold up There … Wait for Me” Waylon fick tag på en microfon och de sjöng den tillsammans. Publiken blev alldeles vild och slutade inte att ropa och applådera efter låten. Den känslan för musiken som Whey fick då, kommer att följa honom resten av livet.

T. Kila 2020-04-12.

Kanskje vil du også lese:

A Collaboration Dedicated to Waylon Jennings

Per Gyllingberg

The Highwaymen Live – American Outlaws

Rolf Berglund

Hoss Curtis – Good old Country music!

Roy Skjellaug
Laster...