Country4you
Konserter

Whitney Rose tilbake til Skandinavia i sommer

Whitney Rose
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremtiden for Whitney Rose er så lys at man blir blendet. Crooneren og stilikonet vender tilbake til Norge og Sverige til sommeren med «Rule 62» i bagasjen, et album som figurerte på en rekke årsbestelister for 2017, også her hjemme.

«… a Canadian crooner rooted in the vintage charm of the genre’s golden years.» (Rolling Stone)

Kanadieren Whitney Rose har toppet laget og har fått omfattende hjelp av selveste Raul Malo (The Mavericks), kontrakt med Six Shooter Records og distribusjonsavtale i Europa med Thirty Tigers (Jason Isbell, John Prine, Sturgill Simpson, Lucinda Williams, John Moreland).

Men Rose har ikke noe behov for namedropping, hun står støtt på egne ben i krysset der bokstavtro honkytonk møter 60-tallsduftende vintagepop. Kanskje hun er en moderne Loretta Lynn, vår tids Patsy Cline eller den neste arvtakeren til Dolly Parton? Det er i alle fall sikkert at det å flytte til Texas har formet uttrykket, finslipt formen, og nå hun er klar for å overta verden.

«Snart dirrer det twangy, i neste øyeblikk drypper tårene steelgitarseigt ned i ølet, plutselig stormer en sang av sted som en flokk ville hester over prærien. Med forbløffende kraft slynger den spebygde vokalisten tekstene ut i lokalet der publikums hjerter tar imot med hamrende puls.» (Dagbladet, sommer 2017)

KONSERTER 2018:
11. Juni: 
 John Dee, Oslo, Norge (Billetter)
14. Juni: Bergenfest, Norge (Billetter)
15. Juni: Bergenhus Festning, Norge (Billetter)
16. Juni: STHLM Americana Festival, Sverige (Billetter)

Laster...