Country4you

Artister – C2C Country to Country 2018

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 20 Oktober släpps biljetterna till Country2Country i London, Dublin och Glasgow. Större delen av artisterna är redan annonsserade men tre artister tillkommer:

Tim McGraw & Faith Hill

1996 var Tim McGraw på sin turné The Spontaneous Combustion Tour. Han hade en ny artist som uppvärmning, Faith Hill. Det tog inte länge förrän de var ett par och i oktober samma år gifte de sig. De har sedan dess gjort populära duetter som den här och släpper ett album tillsammans nu i höst:

Kacey Musgraves

Kacey fyller 30 år nästa sommar och hon är född i Golden, TX och börja skriva låtar och spela mandolin när hon var 8.

Kacey har skrivit låtar som ibland varit lite kontroversiella i det konservativa södern, men det har även gjort henne populär. Hennes influenser är Lee Ann Rimes och John Prine’s sätt att skriva låtar.

Little Big Town

Gruppen som består av fyra personer bildades 1998 och det är fortfarande samma personer: De två blonda Phillip och Kimberly och de två mörkhåriga (som gifte sig 2006) Karen och Jimi. Deras första hit var Boondocks (2005). De 8 albumen är av lite ojämn kvalitet men det finns flera guldkorn som 2012 års sommarhit ”Pontoon”

Kelsea Ballerini

Kelsea kommer från Östra Tennessee och fyllde nyligen 24 år. Hennes debut singel «Love Me Like You Mean It» blev en #1 och fick en platinum-platta då den sålde så bra, Hennes andra album kommer ut i november och heter Unapologetically (försök att uttala titeln) Kelsea är en av de hetaste kvinnliga artisterna nu.

Luke Combs

Luke Combs är 27 och är från North Carolina. Luke försökte kombinera Am. fotboll med att sjunga i olika band. Efter att han fått sjunga i Carnegie Hall blev det bara musik. Han har släppt två singlar båda blev #1. Nu i juli släpptes albumet This One’s for You och den har sålts i hyggliga 115 000 i USA

EmmyLou Harris

Emmylou har blivit 70 år och turnerar fortfarande, även i Europa. Hon var 22 år när hon släppte sitt första album och det har blivit 21 till + ett antal som hon gjort med Dolly & Linda Ronstadt och andra.

Midland

Ett nytt band som spelar mer traditionell country är Midland från Dripping Springs i Texas. Namnet tog de från en Dwight Yoakam låt. De tre bandmedlemmarna träffades på ett bröllop uppe Wyoming. De släppte sitt debutalbum ’ On the Rocks’ nu i september. Singeln ”Drinkin’ Problem” blev en #1 i Canada.

Kip Moore

Kip Moore var med C2C 2015 – det året man var i Stockholm/Oslo Flera i publiken då var inte bekant med Kip och blev överraskad och förtjust och till och med Kip Moore-fans. Sedan 2015 har han släppt albumet ’Slowheart’ och från albumet så kommer singeln «More Girls Like You».

Margo Price

Margo Price är en relativ ny artist men har i flera år varit med i olika band men 2016 släppte hon soloalbumet ’Midwest Farmer’s Daughter’. Och efter ett besök hos BBC blev hon väldigt populär i UK så albumet toppade countrylistan där. I sommar släppte hon också en EP ’Weakness’ Lyssnar man på hennes music kan man ana att Emmylou Harris och Loretta Lynn är hennes idoler och inspirationskällor.

Som sagt – det här är inte alla artister -det tillkommer 2-3 st vi får återkomma.

Ni som kommer att vara i London får också möjlighet att se artister på en annan scen innan kvällsföreställningen börjar. Det är:

  • Lindsay Ell – kanadensisk gitarrvirtuos – har varit som uppvärmning i Stockholm och Oslo.
  • Jillian Jacquelin – Musikal-artist hos Kenny Rogers på Broadway NY men nu singer songwriter på Broadway i Nashville
  • Ashley McBryde – influerad av Hank Jr och Miranda Lambert och Red Dirt.
  • Lukas Nelson – låter som sin far Willie Nelson men mer rock- och poppigare.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy