Country4you

Brandy Clark till Skandinavien

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Singer / Songwriter Brandy Clark med kollegor kommer till Stockholm den 14/10 (Vasateatern) och Oslo den 15/10 (Rockefeller Music Hall).

Det är Brandy Clark, far och son Marcus & Levi Hummon, Michael Tyler och Angaleena Presley som kommit till Europa på en turné kallad CMA Songwriters Series. Country Music Association har vuxit och intresset för alla typer av countrymusik har ökat över hela världen. Det här är ett tillfälle att få höra vad som ligger bakom en låt, varför den kom till.

Brandy Clark fyller idag (9 okt.) 42 år, började skriva och sjunga låtar som 10-åring hemma i Washington på västkusten men intresset övergick till sport – men de sista åren i skolan hade hon ett band tillsammans med sin mor. Brandy flyttade till Nashville 1998.

2011 skrev hon Miranda Lamberts ”Mama’s Broken Heart” tillsammans med Shane McAnally och Kacey Musgraves. Andra låtar hon skrivit är t ex. Band Perry’s ”Better Dig Two” samt låtar till Reba, Keith Urban, Darius Rucker etc

Brandy skulle varit med till Sverige och Norge under C2C Country2country 2015 men byttes då ut mot Doug Seegers.

Brandy har släppt två album. På albumet ’Big Day in a Small Town’ finns ”Girl Next Door”.

Marcus Hummon är 57 och han flyttade från Washington DC till Nashville efter att ha spelat i flera olika band. Väl i Nashville kom flera låtar som han var med och skrev som Rascal Flatts«Bless the Broken Road» och låtar åt Alabama, Sara Evans, Tim McGraw och Steve Wariner. En av hans mest kända låtar är ”Cowboy, Take Me Away” (Dixie Chicks).

Angeleena Presly (41 år) kommer från kolgruvedistriktet i Kentucky. När hon var 15 år lärde pappan henne att spela gitarr ”Mama Tried” och tips hur man skriver låtar Angeleena jobbar mycket med kollegor . hon är bl a medlem i Pistol Annies där Miranda Lambert och Ashley Monroe är med. En av låtarna de skrivit tillsammans är ”Takin’ Pills”.

Michael Tyler är den yngste på scen (23 eller 24 år). Han kommer från Missouri och redan skrivit flera hits som Dierks Bentleys ”Somewhere on a Beach” En egen låt han släppt som singel är ”They Can’t See” som finns på hans album ’317

Den 26-årige Levi Hummon har lärt sig mycket om hur man skriver låtar genom sin far Marcus Hummon. Levi har bl a skrivit låtar med sin far och Brandi Clark.

Levi har skrivit musiken (”Make it Love”) till en novell-film ”Two: The Story of Roman & Nyro”, ”Guts and Glory” är en annan av hans låtar:

På sådana här konserter är det vanligt att artisterna sitter på scenen och har en konversation med varandra och publiken. Man spelar med i de andras musik. Mycket trevligt.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy