Country4you

Bretteville’s Universe

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bretteville
Bretteville

Bretteville dukket opp i 1995 og forsvant sporløst rundt 1997. Nå er bandet funnet igjen, og til høsten kommer de med et nytt album –Universe.

Bretteville er Alf Bretteville-Jensen, inkludert band eller som solo. Alf er singer-songwriter innen twangy pop/ country. Referansene, eller heltene, er John Hiatt, Steve Earle, Mark Knopfler, Allison Krauss, Emmylou Harris, Lyle Lovett, Buddy Miller, samtidig som han er evig fan av de store norske: Dumdum Boys, Raga Rockers, De Lillos og Jokke, og voksen visepop fra Fjeld, Kvitnes, Paus, Narum o.a.

Som 21-åring flyttet Bretteville-Jensen til Oslo, og lagde duoen Containers sammen med Knut Hem på dobro. Seinere huket de tak i bassist Bjørn Holm og bandet «Bretteville» ble komplett med Hans Graasvold på banjo og gitar. Bretteville spilte Alf sine låter og noen nøye utvalgte coverlåter. De ble signet på Sonet i 1995 og plata «in Time» kom i 1996, produsert av Kai Robøle. Den plata står fjellstøtt fortsatt. Bandet spilte mye i 1996-1997, og låtene har tydeligvis en egen evne til å bli spilt mye på radio. Bretteville kunne nyte høy cred og hadde flere live radio- og tv-opptredener. Sommeren, høsten og vinteren 1996 får singellåta «Big Time» betydelig airplay på NRK og P4, ikke minst fordi den lå så lenge på Norsktoppen.

I 2000 ga Sissel Kyrkjebø ut plata «All Good Things» og Alf bidrar med låta «Better Off Alone». Låta ble plukket ut til singel og blir radiospilt mye og jevnlig.

I perioden 2000-2007 er Alf lærer og familiemann, men har også eget studio der han lager og spiller inn låter.
I 2007-2011 medvirker han på sommershowet «Jailhouse Rock» på Hønefoss.

Bretteville’s nye album Universe kommer i salg fra august 2011, men du kan allerede nå høre noen smakebiter fra det kommende albumet her. [audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/05/Bretteville_-_Smakebiter_fra_albumet_Universe.mp3|titles=Bretteville_-_Smakebiter_fra_albumet_Universe]

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy