Country4you

Charles Kelley går solo med bravur

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Lady Antebellum i oktober i fjor annonserte at de ville ta en pause var bandmedlemmet Charles Kelley allerede i gang med sitt soloprosjekt. Det skulle vise seg å være ett aldri så lite lurt trekk.

Allerede måneden før hadde han sluppet singelen «The Driver» hvor også Dierks Bentley og Eric Paslay var med. En sang som forøvrig ble Grammynominert for Beste Country Duo under den 58. Grammy Award.  Den 5.februar ble hele albumet omsider sluppet, og herlighet for en plate!

– Jeg kjeder meg og vil lage seg musikk, skal Kelley ha sagt rett etter at pausen var bestemt. Dermed tok han kontakt med produsent Paul Worley for å prøve ut noen låter. Det viste seg å holde mer enn nok og med hjelp av låtskrivere som Eric Paslay og Chris Stapleton kom ni låter på plass i tur og orden.

Undertegnede skal være den første til innrømme at mye av Nashvillecountryen er så lik at det kan være vanskelig å skille låtene fra hverandre, men Kelley lykkes tidvis  virkelig å skille seg ut og det i positiv forstand. Her snakker vi godt musikalsk håndtverk, og selv om du må forbi den noe intetsigende «Your love» på førstesporet så ikke gi opp. Allerede på «The Drive» løfter det seg betraktelig, før en nydelig perle i «Dancing Around It» kiler i øregangene som en deilig mørk og varm forførisk sommerkveld.

Jeg vil berømme produsenten for bruken av gitar og piano i låter som Tom Petty’s «Southern Accents», «The Only One Who Gets Me» og «Leaving Nashville». Lydbildet i disse låtene gjør at jeg føler at jeg sitter på en vedkasse og ser bandet spillet foran med i en noe nedslitt låve. Nært og nakent. Herlig! Mye av grunnen til det tror jeg skyldes at plata ble tatt opp live i Worley sitt enkle studio og at Kelleys faktisk synger i lavere og litt råere toneleie enn han gjør i Lady Antebellum. «Loney Girl» har et mer americana lydbilde i seg, og det kler den godt.

Plata daler litt med «Round In Circles» og «I Wish You Were Here». Pent for all del, men det blir litt kjedelig. Sorry Miranda Lambert, jeg hører du er med på den siste av de to men det er faktisk litt kjedelig og dødt i denne omgang.

– Jeg håper publikum forstår at dette kun er et prosjekt, og at Lady Antebellum vil fortsette, sier Kelley i en kommentar i forbindelse med lanseringen.

For min del må han gjerne gjøre både et og to prosjekter til.

Terningkast: 4
Favorittspor: «The Only One Who Gets Me»

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy