Country4you

Chuck Wicks – Turning Point

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36-åringen fra Delaware slapp sist helg sitt andre studioalbum på åtte år, og med enkle geniale grep så skiller han seg stort ut i horden av hunks fra Nashville. Dette er en sterk og bunnsolid skive!

Ja, dette er bare mitt andre fulle album. Jeg ønsket å skrive sanger som vokalt viser hvor jeg er nå fordi jeg er på et annet sted nå enn hva jeg var på den første plata. Jeg har vokst mye som menneske, og jeg har også vokst musikalsk på disse åtte årene. Jeg har kommet inn i en ny plass, og jeg tror dette albumet kommer til å vise det, sier Wicks til nettstedet SoundslikeNashville.

Det er ikke til å komme unna at det mange kjekke mannlige artister fra Austin og Nashville, og de blir ofte veldig svært like i både utseende og musikalsk uttrykk. Chuck Wicks skiller seg ut i mengden og klarer å gjøre et album som både er lyttervennlig og givende.

Chuck Wicks Turning PointBare valg av det radiovennlige åpningsporet «She’s Gone» viser at det i stedet for den tradisjonelle uptempo trucksong så er det en litt mer sår Chuck Wicks som viser seg. Med powerballaden «Fix Me» økes tempo litt mer, og på «Us Again» så er vi inne på det trucksongsporet jeg ofte opplever at altfor mange starter platene med. Dette trekket av Wicks liker jeg. I tillegg så kan fyren synge så det holder. Selv med store lydbilder så er stemmens hans klar og lett å forstå, og det beriker lyttingen.

«Whole Damn Thing» er nok et strålende eksempel på den gode stemmen hans, og den gir meg assosiasjoner til Lionel Ritchie. «Saturday Afternoon» vil nok gjøre seg på sommerlister i år med sitt laidback lydbilde og frieri med sitt litt catchy hook.

«I Don’t Do Lonely Well» ble innspilt på Jason Aldean sitt «Night Train» album i 2012. Wick sin versjon er mer stippet og fremstår der med mer sår og nær med sin fortelling om en mann som sliter med å takle samlivsbrudd. Bra løst av Wicks dette. Veldig bra faktisk.

Er du på jakt etter den ultimate kjærlighetssangen til din elskede? Da kommer låta «Always» som bestilt for deg. Store ord og stort lydbilde for de store følelsene. Trolig har vi en klassiker til bryllup og frierier i denne sangen.

– Jeg skrev denne sangen i fra hjertet. Jeg ville ikke komplisere den med en tekst eller ord som ingen forsto og som dermed ville kreve en ordbok. I stedet spurte jeg meg selv om hva jeg ville sagt om hun sto rett foran meg, sier Wicks og viser dermed sine fabelaktige evner som låtskriver. Det er en grunn til at han levert tekster til artister som Jason Aldean, Frankie Ballard, Steve Holy og The Swon Brothers.

Til å bare være hans andre album så er dette en meget solid utgivelse. Albumet viser helt klart at Chuck Wicks hører hjemme på dagens countryhimmel, og stemmeprakten på alle de 11 sporene vil nok glede fans i alle aldre. Få den mannen til Norden!

Terningkast: 5+
Favorittspor: «Always»

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy