Country4you

Countryfestivaler får besøk av statsråd

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsrådene Rigmor Aasrud og Anniken Huitfeldt besøker i sommer de ledende countryfestivalene, for å bestemme hvilken som tildeles knutepunktstatus.

Så langt har tre countryfestivaler søkt om knutepunktstatus. Både festivalen i Breim, Seljord og Vinstra ønsker status som knutepunkt for countrymusikk.


Nå får de tre festivalene ministerbesøk før avgjørelsen offentliggjøres i forbindelse med statsbudsjettet 2012. Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud vil delta på Countrymusikkfestivalen i Vinstra, mens kulturminister Anniken Huitfeldt besøker Norsk countrytreff på Breim og Countryfestivalen i Seljord.

– Sjangerdiskrimineringen i kulturpolitikken er for alvor over med opprettelsen av dette knutepunktet. Det er en anerkjennelse av at det er like mye kvalitetsmusikk innenfor country som i andre sjangere, sier Huitfeldt i en pressemelding.

For at en institusjon skal få knutepunktstatus må den blant annet være lokalt forankret, arrangeres hvert år, være kunstnerisk ledende i sin sjanger og vise til god ressursutnyttelse. Med knutepunktstatus følger det også en viss statlig finansiering over statsbudsjettet.

Kilde: NTB

Hvem mener du bør få knutepunktstatus?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy