Country4you
Image default
Countryfestivaler

Countryfestivaler får besøk av statsråd

Statsrådene Rigmor Aasrud og Anniken Huitfeldt besøker i sommer de ledende countryfestivalene, for å bestemme hvilken som tildeles knutepunktstatus.

Så langt har tre countryfestivaler søkt om knutepunktstatus. Både festivalen i Breim, Seljord og Vinstra ønsker status som knutepunkt for countrymusikk.


Nå får de tre festivalene ministerbesøk før avgjørelsen offentliggjøres i forbindelse med statsbudsjettet 2012. Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud vil delta på Countrymusikkfestivalen i Vinstra, mens kulturminister Anniken Huitfeldt besøker Norsk countrytreff på Breim og Countryfestivalen i Seljord.

– Sjangerdiskrimineringen i kulturpolitikken er for alvor over med opprettelsen av dette knutepunktet. Det er en anerkjennelse av at det er like mye kvalitetsmusikk innenfor country som i andre sjangere, sier Huitfeldt i en pressemelding.

For at en institusjon skal få knutepunktstatus må den blant annet være lokalt forankret, arrangeres hvert år, være kunstnerisk ledende i sin sjanger og vise til god ressursutnyttelse. Med knutepunktstatus følger det også en viss statlig finansiering over statsbudsjettet.

Kilde: NTB

Hvem mener du bør få knutepunktstatus?

Les også:

Norsk Countrytreff 2017

Redaksjonen

Reba og Little Big Town til London

Roy Skjellaug

Statsbudsjettet 2011: Utredning av knutepunkt for country

Roy Skjellaug
Laster...