Country4you
Countryfestivaler

Countryfestivaler får besøk av statsråd

Countryfestival får besøk av Statsråd
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsrådene Rigmor Aasrud og Anniken Huitfeldt besøker i sommer de ledende countryfestivalene, for å bestemme hvilken som tildeles knutepunktstatus.

Så langt har tre countryfestivaler søkt om knutepunktstatus. Både festivalen i Breim, Seljord og Vinstra ønsker status som knutepunkt for countrymusikk.


Nå får de tre festivalene ministerbesøk før avgjørelsen offentliggjøres i forbindelse med statsbudsjettet 2012. Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud vil delta på Countrymusikkfestivalen i Vinstra, mens kulturminister Anniken Huitfeldt besøker Norsk countrytreff på Breim og Countryfestivalen i Seljord.

– Sjangerdiskrimineringen i kulturpolitikken er for alvor over med opprettelsen av dette knutepunktet. Det er en anerkjennelse av at det er like mye kvalitetsmusikk innenfor country som i andre sjangere, sier Huitfeldt i en pressemelding.

For at en institusjon skal få knutepunktstatus må den blant annet være lokalt forankret, arrangeres hvert år, være kunstnerisk ledende i sin sjanger og vise til god ressursutnyttelse. Med knutepunktstatus følger det også en viss statlig finansiering over statsbudsjettet.

Kilde: NTB

Hvem mener du bør få knutepunktstatus?

Kanskje vil du også lese:

Vince Gill til Skandinavia

Roy Skjellaug

På søken etter Countrytalenter!

Boredandre

Terri Clark til countryfestivalen på Vinstra (2011)

Roy Skjellaug
Laster...