Country4you

Dolly Parton fyller 71 år!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun ble født Dolly Rebecca Parton i Locust Ridge, Tennessee 19.januar 1946. Dolly hadde 11 søsken, og de vokste opp i svært dårlige forhold uten strøm og toalett. Sko var luksus og ble kun brukt på høsten, vinteren og våren.

Et eksempel på de forholdene de levde under, har hun portrettert i sangen «Coat of Many Colors«.

Dolly lærte å spille på en hjemmelaget gitar som liten, før hennes onkel ga henne en ekte gitar i en alder av åtte. Når Dolly fylte 10 år gjorde hun opptak på et lokalt plateselskap.

Dolly Parton fikk tidlig suksess med å skrive låter som hun solgte til andre artister, og hun bygget sin karrière gjennom konserter, radio og TV.

Når Dolly var 21 år gammel begynte hun å synge i Porter Wagoners TV-show. Hun ble mer og mer populær, og i 1973 fikk hun sin første store hit – «Jolene«. Dette førte til at hun måtte konsentrere seg om egen karrière, og tiden med Porter Wagoner var over.

I Will Always Love You

Kvelden før sitt siste tv-show med Porter skrev hun «I Will Always Love You«, og så fremførte hun sangen i programmet.

«I Will Always Love You» er en veldig spesiell låt. Den har vært #1 på de amerikanske hitlistene tre ganger på tre tiår. Først i 1974 og deretter i 1982 som soundtracket til «The Best Little Whorehouse in Texas» (med Dolly Parton & Burt Reynolds).
I 1992 var låta igjen #1, da som soundtracket til filmen «The Bodyguard» med Whitney Houston. Låta toppet Billboard Hot100 i 14 uker!

I 2012 var «I Will Always Love You» igjen inne på hitlistene etter Whitney Houstons død. Sangen var igjen svært nær å bli #1.

Det er ikke mange sanger som har vært så populære opp gjennom årene..

Dolly har gitt ut 43 studioalbum, fire live-album og totalt har forskjellige plateselskap sluppet 184 samlealbum med Dolly-sanger. Det har offisielt blitt lansert 106 singler og hun har hatt 30 #1 hits på hitlistene i Nord-Amerika. 45 musikkvideoer har til nå blitt gitt ut.

Dollywood

I de senere årene har Dolly investert mye i sin egen fornøyelsespark i Pigeon Forge, Tennessee. Dollywood er en av de største turistattraksjonene i Tennessee med over to millioner besøkende årlig.

I Pigeon Forge finner man også Dolly Parton’s Dixie Stampede som er et «Wild West dinner-show». Her er publikum med på å konkurrere mot hverandre på en godmodig måte som «Sør» og «Nord» samtidig som man inntar et typisk sørstats-måltid.

[sws_blue_box box_size=»760″]I september arrangerer vi i Country4you «Countryturen USA 2017» der vi blant annet skal besøke Dolly Parton’s hjemtrakter. Vi skal selvsagt også få med oss det fantastiske showet på Dolly Parton’s Dixie Stampede. Lyst til å bli med? Klikk her for mer info[/sws_blue_box]

VI GRATULERER DOLLY PARTON MED 71-ÅRS DAGEN!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy