Country4you
Image default

Dwight Yoakam – Klar for countryfestivalen Seljord 2014

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den legendariske Dwight Yoakam kom endelig til Seljord. Siden gjennombruddet i 1986 har den amerikanske Countryartisten solgt over 25 millioner album på verdensbasis, og mottatt hele 12 gullalbum og 9 platina. I juli 2014 spilte han på Countryfestivalen Seljord.

Countryfestivalen Seljord

Countryfestivalen Seljord arrangeres hvert år i uke 30, på Dyrskuplassen i Seljord. Festivalen ble arrangert første gang i 2001 og trekker hvert år rundt 25 000 danse- og musikkinteresserte til Seljord i Telemark der musikk, camping, amcars og underholdning setter sitt preg på arrangementsbygda.

Dwight Yoakam – Ikonet fra Kentucky

Countrymusikken fikk en nytenning på midten av 1980-tallet, da Dwight Yoakam, opprinnelig fra Pikeville, Kentucky, blandet honky tonk og rockabilly til et uttrykk som fremstod som fresht og moderne, og samtidig som en hyllest til den klassiske harde countrymusikken fra 50-60-tallet.

Yoakam løftet på hatten til artister hele veien fra Hank Williams via Lefty Frizell, George Jones, Johnny Horton, Johnny Cash og frem til Bakersfield-artister som Merle Haggard og Buck Owens.

Yoakam fremstod også som den selvfølgelige viderefører av rocka country fra California med tradisjoner tilbake til slutten av 1960-tallet og innflytelsen til Gram Parsons. Han spilte seg opp på rockklubbene og honkytonkene i Los Angeles sammen med den nye gitarrocken, band som Los Lobos, The Blasters og Lone Justice.

Gjennombruddet kom i 1986, med debutplata Guitars Cadillacs Etc. Etc. Deretter har Yoakam sluppet 22 album og solgt over 25 millioner album.

Hans siste utgivelse er 21st Century Hits/ Best of 2000-2012. 

Noen av Yoakams mest kjente hits er ”Honky Tonk Man”, ”Please Please Baby”, ”Little ways”, ”I sang Dixie”, ”It only hurts when I cry”, ”The late great Golden State” og ”Thousand Miles from nowhere”.

En av de viktigste årsakene til at Dwight Yoakam har holdt sin karriere gående i fire tiår, er hans overlegne talent som konsertartist, alltid utstyrt med det mest skarpladde backingbandet countrybransjen har å oppdrive.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy