Country4you

Eric Church leverte så det holdt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På årets første marskveld sto Eric Church på scenen i Oslos Parkteater, og drøyt 650 personer koste seg gløgg med hits på rekke og rad.

Oslo var andre stopp på hans Europaturné, og allerede i dag går turen til Hamburg i Tyskland for nye opptreden. Til sammen blir det ni europeiske show med sjarmøren fra North Carolina. Den 5.mars er det München og dagen etterpå Zurich i Sveits. På kvinnedagen er han i Amsterdam, før han runder det hele av med tre opptredener med C2C i Dublin, Glasgow og London.

Publikum i Oslo fikk oppleve en artist som virkelig storkoste seg på scenen, og til Country4You kunne han fortelle om at dette var en stor opplevelse for han.

Eric Church på Parkteater i Oslo. (Foto: Knut Sandersen)
Eric Church på Parkteater i Oslo. (Foto: Knut Sandersen)

– Jeg var i Stockholm før jeg kom hit, og der var det omtrent 1.500 som kom for å høre på. Sist gang jeg var der var det bare 300, så noe skjer. Det er så flott å oppleve at fanskaren vokser, og at det stadig kommer nye til. Det som også er litt spesielt over her er at dere kan sangene så godt og synger med. Det er bare helt rått, sier Church.

Resten av intervjuet kan du høre i den helt nye nettradioen som Country4You skal lansere senere i mars.

Det fikk han virkelig merke i Parkteater også, for allsangen runget i lokalet ved mange av sangene. At artisten satte stor pris på det var lett og se. Smilet og latteren satt løst, og spillegleden var stor hos Church og resten av bandet.

Hitene kom som perler på en snor. ”Mr Misunderstood”, «Knives Of New Orleans» og «Chattanooga Lucy» fra hans siste album var selvsagt med, og tidligere hits som ”Springsteen”, ”Talladega” og ”Give me back my hometown” skapte allsang. Mange ventet på selveste «These Boots», låten hvor folk kaster sine boots på scenen og får autografen til artisten. Så også i Oslo, og Church skrev. Flott publikumsgest.

Musikalsk svingte det fra boogierock til litt tyngre lydbilde som pirker bort tyngre rock og punk. Med to så gode gitarister som Jeff Cease og Driver Williams på hver sin side så funker det til gangs. Lee Hendricks på bass og Craig Wright på trommer er stødig til tusen, og med den kraftfulle stemmen til Joanna Cotten som korist så ble det en uforglemmelig kveld. Litt lydtrøbbel på Eric Church ved et par korte anledninger gjorde ingenting, og personlig likte jeg balansen mellom trøkk og de mer strippede og rolige låtene.

Rollings Stones magasinet har kåret Eric Church som en av 50 artister som man bare må oppleve live. Vel, de tuller ikke. Eric Church leverte så det holdt. Full kjør fra start til slutt, og lovordene haglet fra publikum som C4Y snakket med etter og under konserten, og jeg sitter med en mistanke om at det ikke drøyer så lenge før Church kommer tilbake til Norge.

– Jeg elsker å spille for mindre grupper. Det skjer noe magisk mellom en artist og publikum når det ikke blir for stort format. Fra 500 og oppover til noen tusen er det som det oppstår en gnist mellom scenen og publikum. Det elsker jeg, sier Church som føler at han er tilbake til starten av sin karrière når han turnere i Europa.

– Dette er musikk på sitt beste. Jeg elsker hvert minutt av disse konsertene, sier han. Det var konserten i Parkteateret en herlig bekreftelse på.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy