Country4you
Image default

Fannys sommar i Nashville

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vare sig du äger ett par cowboy boots eller ej, spelar egen musik eller ej eller om du ens gillar countrymusik, så är Nashville en otroligt mysig stad. Allt du egentligen behöver gilla för att trivas här är livemusik. Hela staden är uppbyggd på musik, från varje bar eller restaurang du går förbi strömmar musik från liveband ut genom dörrarna. Det är inte bara countrymusik, även om kanskemajoriteten är det, utan den mesta slags musik kan höras.

Jag är en 18-årig tjej som älskar mina cowboyboots, gitarr och skriva låtar och har nu i sommar haft turen att få spendera 10 dagar i denna underbara stad, då jag har varit runt och spelat min musik, och även besökt ställen så som Country Music Hall of Fame och the Grand Ole Opry och även köpt ett till par boots till min samling.

Open Mic

Jag som skriver egen musik älskar Nashville just för att det finns så många möjligheter att visa upp sig. Open Mic hålls på många caféer och restauranger runt om i staden och är till för att alla ska få chansen att visa vad de kan, även om det oftast bara rör sig om en eller två låtar. Men vem vet, kanske sitter det en producent där ute i publiken som verkligen gillar ditt sound. Om inte annat kan de som håller i open mic eller restaurangägaren gilla det du gör och be dig komma tillbaka och sjunga någon annan gång.

Detta hände mig när jag var här för två år sedan, jag sjöng på The Commodore Grille’s open mic vilket ledde till att jag nu när jag var tillbaka fick spela på deras Writer’s night, alltså vara inbokad att spela! Jättekul, så den första juli var jag där och spelade igen och jag fick då sjunga tre låtar!

En stor anledning till att jag gillar Open Micså mycket är att man träffar människor som har samma intresse som en själv vilket gör att man har mycket att prata om, många som spelar är också väldigt talagfulla så det är ett bra sätt att fåinspiration genom att lyssna på de andra och om inte annat kan det vara bra kontakter att ha!

The Bluebird café

Ni som har följt tv-serien Nashville vet precis vad the bluebird café är. Besökte detta mysiga café första gången för två år sedan och bara älskar det. De håller Open Mic varje måndag och det är alltid smock fullt. För att ens komma in måste man stå i kö länge, och även om du står först i kön är du inte garanterad en plats på Open Mic. Alla får lägga en lapp med sitt namn på i en skål, och sen lottas spelordningen fram och skrivs upp på en lista.

Den här gången fick jag besöka bluebird två måndagar för att få spela, om ditt inte namn kommer med på listan får du en lapp som garanterar dig en plats på listan nästa gång du besöker caféet, och det behöver inte vara veckan efter utan om du är tillbaka tre år senare gäller den fortfarande. Båda gångerna var jag där redan vid kl:14.30, för att vara säker på att få en plats. Sign up för open mic är kl: 17.30 och 17.45 öppnas dörrarna in, så det är rätt lång tid att stå ute i värmen och vänta, men helt klart värt det. Finns alltid trevliga människor att prata med som också köar. Är rätt kul att komma ifrån ett annat land för alla blir alltid så imponerade över att man åkt så långt, och ännu mer den här gången då jag var över helt själv.

Av alla spelställen i Nashville är detta nog ett av de mest populära, i alla fall om man kommer utifrån. En skillnad från när jag var här för två år sedan är det nu finns en säkerhetsvakt utanför för att hålla ordning på kö-systemet, detta är för att det blivit så mycket mer populärt sen tv-serien började sändas! Jag känner mig riktigt lyckligt lottad att redan ha fått spela här två gånger!

Country Music Hall of Fame and Museum

Av de få museer jag besökt i mitt liv är detta nog min favorit. På museet får man hänga med genom country musikens historia, alltså allt från det att genren country skapades till nutid. Även om det är intressant att läsa om de första countryartisterna tycker jag nog ändå att den del som handlar om dagens musik och artister är roligast.

För tillfället finns bl.a. delar från Carrie Underwoods Blown Away tour på plats, vilket var fantastiskt coolt att se. Mycket av det som ställs ut är kläder och instrument som artister genom tiderna använt. Allt från hemma gjorda banjos från början av 1900-talet till Taylor Swifts glittriga gitarr tillhör utställningen. Det är så coolt att se dessa kläder och instrument som man så väl känner igen och veta att det här är faktiskt det artisterna burit på riktigt!

Grand Ole Opry

Känslan när ridån gick upp och jag kunde se den här runda ”plattan” i golvet är obeskrivlig. Jag hade egentligen inte planerat att gå när jag var där nu i sommar, men sen läste jag att Dierks Bentley och Kacey Musgravesm.fl. skulle spela på tisdagen då jag var där, och då blev jag helt plötsligt tvungen att gå. Det var en jättebra konsert! En blandning mellan lite Bluegrass och moderncountry, och jag är så glad att jag gick.

Konserterna är livesända radioprogram vilket var lite kul, för medan de riggade om scenen blev det reklampauser där radioprataren gjorde all reklam, som det var förr. Antagligen har det alltid varit så ända sedan det började sändasi mitten av 1920-talet.

Grand Ole Opry har konserter fem kvällar i veckan och utöver det kan man besöka dem för en backstage tour, vilket jag inte gjorde, min dröm är att en dag få spela där själv och då vill jag att backstage ska vara en upplevelse.
Detta var som sagt andra gången jag besökte staden och det känns som att ju mer tid jag spenderar där, desto mer tid vill jag tillbringa där. Jag älskar stämningen, musiken, kläderna allt och att få vara en del av det genom att få sjunga känns helt fantastiskt! Jag är redan lovad en plats på Writer’s Night på the Commodore Grille när jag kommer tillbaka igen, och jag hoppas verkligen att det blir snart.

Läs mer om min resa till Nashville | Fanny Hugosson Hemsida | Facebook | Lyssna på mina uppträdanden i Nashville

Bluebird caféJag sjungerpå Bluebird caféGrand Ole Opry - Dierks Bentley och Kacey Musgraves sjunger sin duet Bourbon In KentuckyWriter’s Night at the Commodore Grill.Country Music Hall of Fame - Papprena till höger är original papprena Dolly skrev låten Jolene på!Country Music Hall of FameCountry Music Hall of Fame - Carrie Underwood’s Blown Away Tour

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy