Country4you
Image default

Fantastisk Oslo-debut av Kacey Musgraves

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Dee var full av jublende publikummere da Kacey Musgraves entret scenen i går. Det ble en kveld der høydepunktene kom så tett at det ble vanskelig å skille dem fra hverandre. 

Tonen ble satt i første låt, The Trailer Song, der de første linjene  er “You say that you’re watching the birds out the window, well, I’ve got a bird you can watch”. Artisten fortsatte å leke seg med ordspill, vendinger og til og med musikksjangre hele kvelden. De smarte ordspillene fortsatte i låt nummer to, Stupid, som virkelig fikk publikum med. Kacey virket glad over at det ikke bare var de mest kjente låtene publikum kunne synge med på.

Publikummet var veldig variert, og det er tydelig at dette er musikk som når mange typer mennesker. Her så man folk i alle aldre, kledt i alt fra pene bluser til rutete skjorter og cowboyhatter. Likevel var det en fellesskapsfølelse, der vi gledet oss over å få høre låtene det var tydelig vi hadde hørt på mange ganger før – og nå som de ble fremført live, var de mye bedre enn på albumet.

Et høydepunkt var Keep It To Yourself. De første tonene fikk publikum til å juble så mye at Kacey måtte smile, til tross for at hun tydelig var inne i den melankolske stemningen fra sangen. Hun framførte låta på en sart og samtidig selvsikker måte.

Musgraves er en av låtskriverne til Mama’s Broken Heart, Miranda Lamberts hitlåt, og denne fikk vi også høre. Det var nok ikke bare undertegnede som syntes at denne versjonen var bedre enn Lamberts’. Det var et helt annet driv i låta. I tillegg var den ikke masete som originalen, men samtidig insisterende, som den skal være. Flott framført av Kacey!

Countrysounden kom tilbake for fullt under den nye låta High Time, som hørtes mer tradisjonell ut enn det meste andre hun sang i går. I en helt annen retning gikk det under Step Off, som plutselig fikk reggae-rytme halvveis uti låta. Da sangen var ferdig forsto vi hvorfor, for da gikk bandet rett over i Three Little Birds. Publikum og Kacey sang “Don’t worry about a thing”, og akkurat da fantes det heller ingenting å bekymre seg om.

Før hun sang Merry Go ‘Round, låta om kjedelig småbyliv og triste skjebner, plukket hun opp banjoen full av bling og takket fansen for å gjøre den første singelen fra albumet så spesiell for henne. Dette er sangen som gjorde Musgraves kjent, og lydnivået i publikum steg betraktelig under denne låta.

Etter en morsom framførelse av My House, der hele bandet kom litt lenger fram på scenen og var mer med, takket de for seg. Heldigvis ble det tid til et par låter til, deriblant enda en ny sang hun spilte uten band. Imens vi fikk høre Rainbow var det veldig stille til å være et fullt konsertlokale sent på kvelden. Det var bare Kacey og hennes akustiske gitar.

Bandet kom tilbake for å spille et par låter til, og første ut var Lovefool. Selv om man som undertegnede ikke skulle ha noe særlig til overs for The Cardigans-låta fungerte det overraskende bra. Mest fordi det var så tydelig hvor mye Kacey selv koste seg med å synge den. Helt til slutt fikk vi høre en av de store publikumsfavorittene, Follow Your Arrow. Dette ble nok et høydepunkt, og hun fikk virkelig publikum med seg, særlig på refrengene.

Alt i alt var det en fantastisk konsertopplevelse. Vi fikk oppleve en artist som både har en stor stemme og noe hun vil si. Det eneste negative var at det ble en del coverlåter, som I Put A Spell On You og Island In The Sun. Den tida kunne kanskje heller vært brukt til å synge Dandelion og Undermine. Men når hun gir ut et album til blir det mer å velge fra, og forhåpentligvis færre coverlåter. Da håper vi at hun kommer tilbake til Skandinavia med flere egne låter.

Country4you.com fikk også muligheten til å intervjue Kacey før konserten. Dette legger vi ut i løpet av helga.

Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013Kacey Musgraves, Oslo 03.10.2013

Alle Foto: Alyssa Nilsen

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy