Country4you

Good Vibrations, Ashley Campbell

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Många i min generation kommer ihåg att Glen Campbell fick rycka in i Beach Boys under delar av 1964 och 1965 när gruppen hade konserter eller var på turné. Anledningen var att Beach Boys frontfigur Brian Wilson hellre ville skriva låtar. Glen som var studiomusiker kunde ju musiken men var i början osäker på texten. Vad gjorde väl det när flickorna skrek genom låtarna. Men ändå blev Glen mycket populär och publiken var mycket högljudd med skrik och applåder efter hans sista inhopp den 24 april 1965.

En av låtarna som Brian och Mike Lowe (Brians kusin) skrev under tiden som Brian hade vikarier i form av Glen och Bruce Johnston var ”Good Vibration”. När låten skulle spelas in hade Brian Wilson svårt att bli nöjd. När han till slut var nöjd var Good Vibrations” världens dyraste enskilda låtproduktion. Glen skulle vara med i studion men då det tog 6 månader att få låten inspelad och klar är jag osäker på hur lång tid han var där.

Glen Campbells dotter, Ashley, har gjort några av de låtar som Glen varit med och spelat. I Ashleys nya album ’Something Lovely’ har hon plockat med sin version av ”Good Vibrations”.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy