Country4you

Green Line Travelers, Stockholm

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Tunnelbanelinjerna i Stockholm kallas den Gröna linjen. Utefter den linjen bodde de flesta som skulle starta bandet The Green Line Travelers. De bildades 2013 och de kom från olika musikstilar som t ex Bluegrass och Rockabilly och började spela country med inblandning av Honky Tonk. De ställde upp i Country SM 2015 och vann i klassen ’Pure Country’. Bandet består av:
David Ritschard,  Sång och Gitarr
Agnes Odén, Fiddle 
Fabian Ris Lundblad,  Trummor och sång
Daniel Björkander,  Elgitarr
Anders Höjlund,  Bas

Bandet har också varit i Nashville och spelat på min favorit-honky-tonk, Nashville PalaceMusic Valley / Opryland. Grymt med det gensvar som de fick där!

De släppte en Vinyl-EP under 2015 och nu kommer deras debutalbum, ’Baker’s Bog Blowout’ En platta med 11 låtar där flera av dem skrivits av bandet men även goa covers från George Jones, Conway Twitty och Connie Smith. På plattan förekommer även en ‘steel’ som hanteras riktigt galant av Daniel Wigstrand. De som säger att de vill ha riktig country bör detta album vara mycket intressant.

Plattan finns på Spotify (se låtlista nedan) och vi ser att låten «Honky-Tonk Saturday Night» (med Kristina Murray) fått flest spelningar tills denna dag (8547) och från Youtube väljer vi ”Pretend Girlfriend” (13503 visningar 12 juni-2021)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy