Country4you

GWG – Guys With Guitars

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaffepannan hänger i en pinne över elden. Fläsket är nästan knaperstekt och någon sjunger till gitarr ”I’m So Lonesome I Could Die”. Ett vemodigt munspel hörs i bakgrunden. Så är väl sinnebilden av en cowboy.

Jag gissar att det inte bara jag som har en viss förkärlek till gitarrister, helst då manliga. Det finns en hel dröse av dem i countryn. Vince Gill, Brad Paisley, Keith Urban, Hank Williams, Johnny Cash, Kris Kristofferson, listan kan göras hur lång som helst. Barry Gibb från Bee Gees sa en gång i en intervju att man vet att det är en bra låt om den klarar av en röst och en gitarr eller ett piano. Kommer med stor behållning ihåg Kris Krisofferson och även Jackson Browne på deras akustiska turnéer. En röst och ett instrument, det var allt som behövdes. Publiken var helt hänförd.
Eller när Brad Paisley ensam satt ner med sin gitarr och hur publiken sjöng med i Whiskey Lullaby. Jag dristar mig till att påstå att utan gitarren så skulle inte countryn vara vad den är idag, den känns lika självklar som cowboyhatten. Akustiskt, el och/ eller steelguitar, i härlig blandning kanske en fiol någonstans och du vet att det är country du lyssnar på.

Har gjort en spellista på Spotify GWG. En brasklapp: allt på listan är inte country. Hoppas att du ska hitta någon låt där som du inte hört förr som du ska gilla.
P.P.S. Dolly, Martina och några andra tjejer ville gärna hänga med på ett hörn, kunde inte gärna säga nej.

Spotify: GWG – Guys With Guitars

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy