Country4you

Haywireband – Stronger

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haywireband har nu varit ett band i fyra år och de har hunnit med att tävla i country-SM 2 ggr varav svenska mästare 2013. De har hunnit med att ge ut ett album ”Haywirecountry” och blivit nominerade i klassen Country i Hollywood: Music in Media Awards.  Men, de vill ha mer spelningar. Trots att intresset gått upp för Country så vågar inte arrangörerna anordna konserter.

Bandet kommer från Västerås och består av 5 man:

Mikael Gottberg – Vocals and Guitars, Mikael Rosbäck – Guitars and Vocals, Stefan Embretsson – Bass and Vocals,  Anders Bovin – Drums, Gustav Larsson – Keys and Vocals.

Det första året hade de två spelningar.  I år har de bl a annat varit ut på countrykryssning och hade lägligt nog släppt sitt album dagen innan. Deras musikstil är en blandning av Blake Shelton och Keith Urban. Jag hörde dem på Country SM och de två Keith Urban-låtarna de spelade var de bästa i hela SM. Grabbarna skriver låtar själva och diskuterar ständigt hur stor andel som ska vara kända covers och egna låtar. Den senaste singeln heter ”Stronger” och man har gjort en video i en kompis lada:


HaywireStudio1

Grabbarna har varit i studion med teknikern Johan Gren och jobbat med nästa singel ”Learning to Fly”. På bilden från studion är Michael Rosbäck, Johan Gren och Gustav Larsson i en diskussion. ”Learning to Fly” släpps den 1 september.

Haywireband åker i november till Hollywood för ”Music in Media Awards” på vägen hem stannar de förstås i Nashville och spanar in musiken på honkytonkbarerna och Rymans (gamla Grand Ole Opry). De hinner säkert med att se Country Music Hall of Fame och kanske Johnny Cash Museum.  De kommer säkert att hitta någon restaurang med mat från den amerikanska södern innan de åker hem till det nordiska höstmörkret.

Haywireband på Facebook – www.haywirecountry.se

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy