Country4you

Hellbillies slutter å spille «Neger på Ål stasjon»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hellbillies er lei av rasismebeskyldninger – slutter å spille «Neger på Ål stasjon»!

Det var i et intervju med P4 torsdag at Hellbillies avslørte at de vil slutte å spille en av sine aller mest berømte sanger. Det populære bandet er lei av rasismebeskyldninger.

Det var ingen som reagerte på ordet «neger» den gangen. Og fra vår side var det ikke vondt ment, forklarer brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen til radiokanalen.

Lei seg for at folk blir støtt
Sangen handler om en bygdegutt som for aller første gang i sitt liv møter en «neger». Det er så sentralt i sangen, og blir nevnt så mange ganger, at det ikke er mulig å bare gjøre om på sangen:

«Eg så ‘n fysst på perrongen. For meg so va’ræ ein sensasjon. Han kom med toget frå Drammen. Ein neger sto på Ål stasjon», gjentas det om igjen og om igjen.

– Det er ikke morsomt at noen føler seg støtt av en slik låt. Og viktigst av alt er det at vi ikke ønsker at noen skal trekke slutninger ut fra dette. Vi har jo sett eksempler på at vi blir tillagt meninger med denne låta. Vi vil ikke bli tatt til inntekt for noen rasistiske eller innvandringsfiendtlige syn, sier brødrene til P4.

Hva mener du? Er dette riktig å gjøre?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy