Country4you

Jessica Falk – aktuell med nytt album ”Just Do It!” (2014)

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Länge var det svårt för Jessica Falk efter att hennes mamma försvann i tsunami-katastrofen i Thailand för tio år sedan. All sorg höll på att knäcka Jessica. Hon blev paralyserad av ovisshet. Chocken var obeskrivlig och hon blev djupt deprimerad.

– Jag tappade i stort sett minnet innan vi fick besked om vad som hade hänt mamma. Jag höll mig sysselsatt genom att försöka ta reda på var hon fanns. Först efter två månader identifierades hon som en av de saknade, säger Jessica Falk. Hennes mamma Siv blev bara 53 år när hon plötsligt försvann i tsunamin.

Livet gick vidare
Jessica fick mycket stöd av sin ”extramamma” Britt-Inger sedan barnsben, som även var mamma Sivs bästa vännina. Dag för dag blev livet trots allt lite bättre och mera levande igen. Men så kom nästa smäll. Britt-Inger fick diagnosen lungcancer och dog fyra månader senare. Då gick Jessica in i en ännu djupare depression. Det blev totalt svart och hon var dålig länge. Hennes två närmaste människor fanns inte längre.

Stundtals funderade jag på om livet var värt att leva. Familjen, min man och min dotter var mitt halmstrå. Det var tur att Patrik och Tova fanns, säger Jessica.

Musiken blev räddningen
Det som till slut fick Jessica att ta tag i allting och komma tillbaka var orden som Britt-Inger sa till henne på dödsbädden: ”Vad du än gör, Jessica, se till så att du aldrig behöver ångra någonting. Känns det rätt, så kör bara!

– Då visste jag inte vad de orden skulle komma att betyda för mig. Jag hade mitt inrutade liv som musikpedagog och musiker. Jag gick bara omkring efter all sorg som hade drabbat mig, säger Jessica. Men till slut var jag tvungen att välja vad jag skulle göra med mitt liv och för fem år sedan började jag skriva egna låtar, säger Jessica.

– Musiken fick mig att öppna mina känslor igen. Jag vägrade att ta medicin när jag mådde som sämst, eftersom jag ville leva i varje känsla fullt ut och visste att jag hade musiken. Det jag inte kunde uttrycka i ord, det sjöng och spelade jag först.

Inspelning i Nashville
Jessica följde Britt-Ingers råd och tackade ja till en inbjudan från en producent att komma till i countrymusikens huvudstad Nashville i USA, som hade höra hennes låtar.

I Nashville fick Jessica träffa musiker och skriva låtar tillsammans med pris-nominerade och hyllade låtskrivare, som vanligtvis arbetar med stora stjärnor. Och detta är nu anledningen till att Jessica Falk släpper sitt nya album ”Just Do It!” den 17 december.

På skivan medverkar studiomusiker som backat upp världsartister som Mark Knopfler, Neil Young, Garth Brooks, Lionel Richie, Kevin Costner, Dolly Parton och Taylor Swift för att nämna några.

Det gäller att våga
– Tidigare visste jag inte vem jag var. Jag har varit så rädd i mitt liv och inte vågat. Men i Nashville har producenten Scott Baggett och låtskrivare hela tiden trott på mig till hundra procent. Utan besöken i Nashville hade jag aldrig varit den jag är idag, säger Jessica.

– Precis som insikten efter mamma Sivs och Britt-Ingers bortgång: Man har bara ett liv och att det gäller att leva i nuet, eftersom det kan vara över i morgon.

– Det krävs mod att göra det man vill och tror på. Just därför skrev jag låten «Just Do It» tillsammans med min producent Scott Baggett för att peppa mig själv och andra till att våga testa.

– Nu hoppas jag att mitt nya album kan ge många människor ny härlig energi och en känsla av: ”Yes, jag kan också!” Jag hoppas att albumet skall kunna inspirera andra att ta vara på livet, säger Jessica.

Jessica Falk – ”Just Do It!”

 

Jessica Falk medverkar i SVT1
”Gomorron Sverige» nu på onsdag 17 dec. kl 07:40
www.svtplay.se

www.jessicafalk.com

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy