Country4you

John Fogerty til Vinstra (2012)

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere frontfiguren i Creedence Clearwater Revival, John Fogerty, blir en av hovedartistene til Countryfestivalen på Vinstra i sommer.

Fogerty grunnla i 1959 rockebandet Tommy Fogerty and the Blue Velvets sammen med sin bror Tom. Bandet endret senere navnet til The Velvets, og de skiftet navn igjen i 1964 til The Golliwogs. I 1967 endret de navn til Creedence Clearwater Revival.

I CCR hadde Fogerty sin storhetstid som frontfigur, låtskriver og sanger. Hele ni låter som gruppen hadde i sitt repertoar, alle skrevne av Fogerty, havnet på topp 10-lister verden over.

Under innspillingen av albumet Mardi Gras ble Fogerty uvenner med Doug Clifford og Stu Cook. Året før hadde han og broren Tom røket uklar. Da CCR ble oppløst i oktober 1972 begynte han innspillingen av sitt første soloalbum, The Blue Ridge Rangers som ble utgitt i april 1973. Albumet inneholdt coverversjoner av kjente country-sanger.

I 2009 ga Fogerty ut sitt debutalbum på nytt, med noen ekstra låter og med tittelen «The Blue Ridge Rangers Rides Again«.

I 2011 ble det kjent t Fogerty jobber med et nytt album. Det er uvist når dette kommer ut, men det som er kjent er at det blir sanger der med artister som Brad Paisley og Miranda Lambert.

Fogerty innleder festivalen og står på Vinstra-scenen onsdag 4 juli.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy