Country4you

JP Harris & The Tough Choices – HonkyTonk natt til 17.mai!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Honkytonk, real country musikk! Nesten så du kjenner den varme solen som brenner i nakken når støvet virvler opp fra grusveien…

Oppladingen til 17. Mai for oss var en konsert på Buckleys Roots & Blues Joint. og for en kveld det var.

Country Heroes fra Oslo startet kvelden med nydelig country/rockabilly. Dette er et band fra Oslo som i kveld var representert med Daniel Gullien  og Jørund Vålandsmyr. De har en fin gruppe med fans som hadde kommet for å tilbringe kvelden i Oslo sentrum.

Hovedartisten for kvelden var JP Harris & Tough Choices fra Nashville.

JP ble født i Montgomery, Alabama den 13 februar 1983. Han hadde en tøff barndom når familien reiste fra hjemmestedet, først til California og så videre til Nevada i søken etter jobb. Allerede som 14 åring dro han hjemmefra med stort sett bare gitaren i bagasjen. De nærmeste årene levde han ”on the road” med mange forskjellige jobber på mange forskjellige steder, før han kom til Louisiana i 2011.

Her samlet han noen venner i en gammel Cajun hytte og på 3 dager lagde de et album.  Rett etterpå flyttet JP til Nashville og i 2012 kom JP - Osloalbumet ”I´ll keep Calling” ut. Uten støtte fra et stort plateselskap eller publisister ble albumet en suksess og det vant ”The Best Country Album of 2012” fra The Nashville Scene og Independent Music Awards. Som JP selv sier ”a whole mess of other stuff in the papers and on the internet

I disse dager er bandet ute på sin første Europa turné, 6 uker med konserter alle dager unntatt én! Et program med lange reiser hver dag tar på, men det var en herlig stemning blant gutta i bandet som vi fikk en liten prat med før konserten.

Det første de spurte om var 17. Mai! De hadde hørt om det og var så lei seg for at de måtte reise så tidlig, turen gikk videre til Malmø. De er overrasket over den store interessen for dem her. ”Vi kan spille hjemme i USA og det kan sitte en håndfull mennesker i salen som ikke egentlig bryr seg. Så kommer vi til Europa og publikum synger med! Amazing! When can we come back?

Dette er gutta som lever et liv de bare drømte om for noen år siden. Det virker som om ”it just happened”, ingen av dem hadde den store planen om å bli musikere. Som Steel-gitaristen sier ”I met JP and he hired me, and I wasn´t even that good”. Dette er en gjeng som tar det meste med stor ro og nyter alt livet gir dem.

JP Harris & The Tough ChoicesNår vi sitter og prater med dem denne kalde mai-kvelden utenfor Buckleys så er det nesten dem som stiller mer spørsmål enn det jeg gjør.

Tilbake til musikken…det blir en utrolig varm og glad stemning når de går på scenen. JP får umiddelbart kontakt med publikum og han beholder den gjennom hele konserten. Han forteller små historier fra sitt og bandets liv og du får nesten følelsen at du sitter hjemme hos gode venner og noen tilfeldigvis har tatt med seg instrumenter.

Musikken er ærlig og real og det er meste er skrevet av JP Harris selv. Vi gleder oss til å høre mer fra disse gutta og jeg er sikker på at vi ser dem tilbake i Norge om ikke lenge.

Som de sa før de gikk på scenen ”See you soon again

Pssst…Du finner musikken deres på Spotify.

Tekst og foto: Netta Nyman

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy