Country4you
Image default

Kacey Musgraves – 25 år og stjerne (artikkel fra juli 2014)

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

”Musikken er mitt liv og jeg har egentlig aldri hatt en plan B”. Hun er ung, talentfull og har et talent og en pasjon som driver henne rake veien til stjernehimmelen.

Det går oppover med rakettfart for den unge talentfulle artisten. Når vi sier Willie Nelson, Alison Krauss, Lady Antebellum, Kenny Chesney, Little Big Town og Katy Perry, så er dette noen av de artistene hun har opptrådt med den siste tiden.

Vi møter sympatiske Kacey for en hyggelig prat i forkant av hennes konsert på Rockefeller i Oslo onsdag 2. Juli.  Siden sist hun var her har hun hatt det veldig travelt med mange konserter og hun gleder seg over å være tilbake. Hun har rukket å se litt av Oslo denne gangen og synes det er deiligere vær enn forrige gang hun var her i oktober.

Over en kurv med norske jordbær prater vi om hennes liv. Allerede som fireåring oppdaget foreldrene hennes at hun hadde en nydelig stemme og siden dess oppmuntret de og støttet henne til å utvikle sin musikalitet. Som 8 åring skrev hun sin første låt til skoleavslutningen og noen år senere begynte hun å ta  gitartimer av en lokal musiker som heter John DeFoore og har senere sagt at ”det var noe av det viktigste som har skjedd meg”.

Gikk fra dør til dør i Nashville

Jeg har egentlig aldri hatt en plan B, jeg har alltid jobbet med musikk og kan ikke tenke meg noe annet. Ting har falt på plass og de rette menneskene har kommet inn i mitt liv på rett tid” sier hun og smiler. Hun har allikevel alltid jobbet hardt og forteller om de første årene når hun flyttet til Nashville og gikk fra dør til dør med sin demo.

Hun har gitt ut fire album hvorav det siste er på plateselskapet Mercury Nashville. Med dette albumet tok ting virkelig fart. Nominasjoner og priser og muligheten til å dra på turné med sine store idoler Willie Nelson og Alison Krauss. ” Dette var en drøm som ble til virkelighet” forteller hun, ”Jeg har så stor respekt for dem begge, de gjør sine egne ting hele veien, uansett hva andre synes og hvilken genre som er populær. De har et publikum i alle aldre, ofte flere generasjoner som kommer sammen på konserter. Folk som elsker musikk. Det er mitt mål også!

I tillegg til å være en populær artist så er hun en renommert  låtskriver. Hun skriver det meste av sitt eget materiell selv med sitt ”skriverteam” som hun kaller dem, og hun skriver også for andre. En av de største fremgangen hennes er låta ”Mama´s Broken Heart” som hun skrev for Miranda Lambert til hennes album ”Four the Record” i 2011. Andre artister hun har skrevet for er Martina McBride, Gretchen Wilson, Deana Carter for å nevne noen. Hun har også skrevet sangen ”Undermine” som ble sunget av Hayden Panettiere i TV serien ”Nashville”.

Hennes tekster er veldig dype, ærlige, kloke og noen ganger også kontroversielle og jeg spør henne hvordan hun finner frem til dette når hun er så ung. Da lyser det opp i hennes øyner og hun forteller at hun er en ”old soul”, en gammel sjel som setter pris på eldre menneskers livshistorier. Hun forteller om sin elskede Ford Mustang 1967 og leter febrilsk etter et sted hvor hun kan finne fargen for å vise oss.  Hun har et fast team som hun skriver med og forteller ”Jeg er ofte den som kaster ut en idé og så bygger vi på den. Det er en morsom og krevende prosess og det er så viktig at vi er flere forskjellige mennesker, derfor blir resultatene så bra”.

Turnè med Katy Perry

Til høsten skal hun begynne å jobbe med de idéene hun har samlet under de siste månedene. Det blir ikke mye tid til annet en konserter og reiser i denne omgangen. Og snart skal hun ut på et nytt spennende eventyr – turné med Katy Perry!

Kacey og Katy, en kombinasjon som først overrasker, men etter å ha sett dem sammen i intervju og på scenen så faller vi for denne duoen. Men hvordan ble dette til lurer vi. ”Katy hørte en av mine sanger på nettet og ble så begeistret at hun delte den på sosiale medier. På dette tidspunktet var jeg i Europa og vi avtalte å møtes. Hun inviterte meg til å skrive med henne, og det var så gøy. Til tross for forskjellige stiler så fant vi en felles ”tone” og så blir det nå felles konserter. Så enkelt.

Så enkelt, så klart og så vakkert. Vi gleder oss til å følge Kacey videre, for denne artisten er allerede en stjerne og kommer bare til å vokse og vokse, hun er tross alt bare 25 år.

Konserten på Rockefeller

Kacey Musgraves_oslo
Kacey Musgraves, Oslo 3.juli 2014

Kveldens supportband var guttene fra Birmingham, Alabama – John&Jacob. Dette må bare kalles gladcountry! 2 gitarer, en trompet, et munnspill og to glade musikanter. Lett og livlig musikk som var en fin oppvarming for kveldens hovedartist!

Vi har ikke hørt mye om dem før, men de kommer ut med sitt første album senere i høst. Nå er de på turné i Europa sammen Kacey Musgraves og for seg selv. De opptrer i Dublin flere kvelder i juli, så hvis du er der, så sjekk hjemmesiden deres! Vi takker for første bekjentskapet med dem og gleder oss til å følge dem videre.

Kacey kommer på scenen med sitt band og viser stor glede over å være tilbake i Oslo. Rockefeller er dessverre ikke utsolgt denne sommerkvelden, men de som er der koser seg fra første stund. Hun fremfører låter som mange kjenner igjen fra forrige gang, og unnskylder seg for at hun ikke har rukket å spille inn nye låter. De fleste låtene er fra hennes album ”Same Trailer Different Park”  som kom ut i mars 2013. Publikum jubler og så er konserten i gang. Starten er vakker og ganske rolig, hun begynner med ”Silver Lining” og fortsetter med ”Stupid”, ”High Time” og snart får vi høre hennes versjon av ”Mama´s Broken Heart” til publikums store jubel. Hun viser hele sin repertoar som musiker, synger, spiller, rocker og prater hyggelig med publikum mellom sangene. Hun liker å synge coverlåter, gjerne låter som ikke er country, og som hun gir sin helt egen vri på.

Vi mangler kanskje det siste lille ekstra som skulle ha løftet konserten til topp, men er glade når hun som ekstranummer kommer alene på scenen og vi virkelig får høre den vakre stemmen hennes fullt ut. Det er så stille det kan bli i en konsertsal og vi bare nyter. Så kommer bandet tilbake, med blinkende jakker som nesten ser ut som juletrær. En veldig morsom liten greie som faller i smak, og festen fortsetter enda med et par låter før vi forlater Rockefeller med en god følelse.

Vi nynner på sanger og gleder oss til fortsettelsen på historien om Kacey fra byen Golden i Texas.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy