Country4you

Kan Garth Brooks «redde» Countrymusikken?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Garth Brooks er snart ute av sin mange år lange pause fra musikken. Det var i oktober 2000 at Garth ga fansen beskjed om at nå tok han seg en pause fra musikken for å oppdra sine barn etter at han lenge hadde vært frustrert over at det ikke var så lett å kombinere familielivet med det å være en artist på farten hele tiden.

Brooks ga ut sitt til nå siste album «Scarecrow» i november 2001. Albumet gjorde det bra på både pop og countrylistene.

I årene 2005 – 2008 kom det et par singler ut i og med at det ble tegnet en ny avtale med Walmart, så helt stille har det ikke vært fra Garth.

I oktober 2009 ble det kjent at Garth hadde tegnet avtale med Encore Las Vegas hotellet om konserter der i helgene. Avtalen var god for Garth i og med at han kunne ha med seg familien til Las Vegas når han spilte der i helgene. I oktober 2010 ga Garth beskjed om at han ville holde sin første konsert i Nashville siden 1998 for å støtte gjennoppbyggingen etter flommen som hadde rasert Tennessee i mai 2010.

Garth likte seg godt på scenen i Las Vegas. Det var bare han og gitaren, og noen ganger dukket hans kone Trisha Yearwood opp på en sang eller to. Under forestillingen i Las Vegas den 19.august 2011 fortalte Garth publikum at så snart hans yngste datter begynte på høyskolen ville han «firing the tour back up» som han sa til ellevill jubel.

I desember 2013 kom endelig beskjeden om at Garth var klar til å ta på seg cowboyhatt igjen og reise ut på turnè! Det var under TV-showet Good Morning America at Garth sa at han nå endelig var klar til å ta med bandet ut på turnè, på verdensturnè.

For å sparke i gang sin nye turnè, ble det annonsert to konserter i Dublin, Irland. Billettene ble utsolgt i løpet av 20 minutter, så en tredje konsert ble lagt til. Denne ble enda raskere utsolgt. Det ble da sagt at det ikke ville bli flere konserter i Dublin, men etter noen dager ble det kjent at det allikevel ble satt opp to konserter til. Begge konsertene ble utsolgt i løpet av kort tid.

Fem konserter i Dublin vil bety at over 400 000 personer vil se Garth spille i Croke Park. Dette falt ikke helt i god jord hos de lokale nær Croke Park som klaget avgjørelsen om fem konserter inn til byrådet i Dublin. I følge en avtale som ble gjort mellom beboerene i området og Croke Park ledelsen i 2009, så har Croke Park der inngått en avtale om at det ikke skal være fler en tre ikke-sportslige arrangementer der i året. Altså er denne avtalen nå brutt i og med at det er satt opp fem Garth Brooks konserter.

Det skal også nevnes at popgruppen One Direction hadde tre utsolgte konserter i Croke Park nå i mai, så det er vel kanskje også derfor at beboerne og byrådet nå setter seg litt på bakbena i forhold til Garth Brooks konsertene.

3.juli kom så avgjørelsen fra byrådet i Dublin om at to av konsertene til Garth Brooks ikke ble godkjent. Dette var konsertene som skulle være den 28 og 29.Juli.

Garth Brooks var tidlig ute og sa: «For us, it is five shows or none at all

Mandag ettermiddag får vi vite mer om Garth Brooks’ planer for både turnè og eventuelle nye plateutgivelser.

Kan Garth Brooks bli den som redder countrymusikken nå som han kommer tilbake for fullt? Får vi et nytt countryalbum fra Garth Brooks, eller følger han også stimen mot popmusikken som det jo rett og slett er mye av det som i dag kalles countrymusikk?

Personlig håper og tror jeg at Garth Brooks kan få countrymusikken på rett kjøl igjen. Den er skakk-kjørt så det holder nå med band som Florida Georgia Line, Parmalee, Cassadee Pope, David Nail, Eli Young Band med flere som ligger inne på Billboard listen «Hot Country Songs».

Alle disse bandene leverer god musikk, det er ikke det, men det så absolutt i feil sjanger de ligger! Kan de ikke bare si det som det er at «vi er pop-artister, ikke country-artister»?

Mange vil si at dette bare er countrymusikken som utvikler seg. Da vil jeg si: Du tar feil! Det er ingen andre stilarter som har utviklet seg i sååå feil retning som dagens countrymusikk!

Du hører ikke steelgitar i bandene til de 10 artistene som ligger på toppen av Billboard. Hvor har det blitt av strengeinstrumentene som banjo, akustisk gitar og felen som er typisk for countrymusikken?

JEG håper i alle fall at Garth Brooks nå kan komme på banen med både steelgitar og gode typiske «country tunes»! Dette vil gjøre at plateselskapene og artistene toner ned dette sinnsyke pop-rock kjøret de kaller country music!

Hva tror du? Kan mannen som har solgt nesten 130 millioner albums til nå få countrymusikken på rett spor?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy