Country4you

Knutepunktstatus til Norsk Country Treff

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Festivalen Norsk Country Treff i Breim kan nyte godt av knutepunktstatus, 1,2 millioner kroner i årlige overføringer på statsbudsjettet, i tillegg til rundt 800 000 kroner fra kommune og fylkeskommune framover. Det skriver Aftenposten.no.

Kulturdepartementet foreslo på statsbudsjettet for 2011 å opprette et knutepunkt for countrymusikk, på linje med blant annet rock, jazz, blues og folkemusikk. Countryfestivaler ble oppfordret til å søke. Og da søknadsfristen gikk ut i mai, forelå det søknader fra countryfestivalen på Vinstra, countryfestivalen i Seljord og Norsk Country Treff i Breim.

Kulturministeren besøkte Norsk Country Treff, mens Administrasjons- og kirkeministeren besøkte Vinstra. Kulturministeren skulle besøkt Seljord 29. juli, men besøket ble avlyst på grunn av 22. juli.

Vi har hatt en grundig prosess, og hatt møter med alle tre søkere. Breim ble valgt fordi de har en veldig sterk lokal forankring, de er flinke til å bringe musikken ut på andre arenaer, enten det er til barn eller i kirken, de har sterk internasjonal fokus, og vi har stor tiltro til at de også skal kunne drive opplæring av andre festivaler, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Breim er likevel den minste av de tre søkerne, målt i antall besøkende og omsetning.
Det er ikke nødvendigvis slik at det er de største festivalene som får knutepunktoppdraget, publikumstallet er ikke avgjørende, sier statsråden.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy