Image default
Country Norge Konserter Utvalgt Artikkel

Kortvarig moro med Band Perry

“Er det noen rednecks der ute?”, spurte Kimberly Perry og fikk jubel til svar. Selv om det var overraskende få cowboyhatter på Folketeateret i går, var det fullt av countryfans som var klare for en formidabel konsertkveld.

Band Perry startet kvelden med den fengende låta Done, og allerede da var det lett å se det gode samarbeidet søsknene i mellom. De løfter hverandre i et energisk sceneshow der Kimberly er hovedstjernen med den store stemmen, mens gutta – som er store talenter selv – lar henne skinne.

Kimberly prøvde å få med seg publikum i Night Gone Wasted, men det tok et par låter til før mange reiste seg fra teatersetene og vi fikk skikkelig konsertfølelse. Da de framførte den drivende gode låta I’m a Keeper kunne endelig energinivået i salen måle seg med det på scenen.

Siden dette er We Are Pioneers-turnéen fikk vi selvfølgelig høre den ettertenksomme låta Pioneer. Dette var ikke den eneste nydelige balladen vi fikk høre. End of Time ble vakkert framført med et publikum som klappet og sang, uten at det virket forstyrrende i låtas nedtonede lydbilde. Det var et sånt øyeblikk man husker lenge etterpå, der bandet drives videre av publikums entusiasme.

Lydnivået steg betraktelig i Don’t Let Me Be Lonely, og mange i publikum sang med. Chainsaw virket som en favoritt både hos publikum og bandet. Perryene var veldig samkjørte, og energien til bandet smittet over på publikum. Under Double Heart fikk gutta vist seg fram litt mer også: Reid fikk inn en bassolo fremst på scenen, mens Neil hoppet opp til trommisen.

Stemningen skiftet da bandet begynte å spille Better Dig Two. Tunge gitarriff akkompagnerte den litt makabre teksten, og Kimberly sukket dramatisk som om hun mente hvert ord. Brått tok moroa slutt, for det viste seg at dette var siste låt før de takket for seg og kom ut igjen til trampeklapp.

Det første ekstranummeret var selvsagt If I Die Young. Dette hadde alle gledet seg til! Kimberly sang “If I Die Young…” og hørte smilende på mens publikum høyt og tydelig sang refrenget. Perryene tok over, og dette ble nok et høydepunkt som sluttet altfor fort.

Neste og siste låt var en cover av Queens Fat Bottomed Girls. Neil sang mesteparten, til stor applaus. Da de prøvde å få publikum til å synge refrenget her, var ikke responsen like entusiastisk som på forrige sang. Dette var kanskje ikke den beste låta å avslutte kvelden med, spesielt siden de har mange egne låter å velge blant. De kunne gjerne sunget enda flere av låtene sine også, for konserten varte beskjedne 75 minutter.

Countrykonsert på teater høres spesielt ut, men Band Perry fikk det til å fungere, og det var mye liv i både dem og publikum. Da de stilte seg på linje, bukket som skuespillere og gikk av scenen for siste gang var det nok mange som allerede gledet seg til neste gang bandet kommer til Skandinavia.

Talentfulle Lindsay Ell fra Calgary i Canada varmet opp publikum før Perry-søsknene kom på scenen. Hun har blitt sammenlignet med Keith Urban, og det er lett å forstå hvorfor. Gitarferdighetene hennes er imponerende, og hun synger minst like bra som hun spiller. En av låtene vi fikk høre i går var Not Another Me, som du kan se her:

Les også:

Tim McGraw teller ned til nytt album

Redaksjonen

Randy Travis – Tonight I’m Playing Possum

Redaksjonen

2 x USA og 2 x NORGE til VINSTRA 2014

Redaksjonen

Legg igjen kommentar