Country4you

Nordiske country-artister: Annette Larsson

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annette Larsson

Hun er et fyrverkeri på scenen. Den lille damen med den store stemmen og det lange blonde håret som beveger seg i takt med musikken. Med glimt i knallblå øyne leverer hun linje etter linje av det som ligger hennes hjerte nærmest; moderne country med et snev av pop som får sjelen til å danse. Men hvem er hun egentlig? Og hvorfor kjenner vi henne ikke fra før? Svaret er at det gjør du kanskje.

Det begynte tidlig. Hun var bare 7 år da hun sto hjemme i stuen og sang av full hals med mikrofon som var koblet til sin fars trekkspillforsterker. Allerede den gang var det country hun sang. Det var der den første spiren ble sådd.

Fra 1989 og fram til 2009 var hun frontfigur i flere forskjellige band. Stilarten varierte fra tradisjonell country til rendyrket blues. Da hun i januar 2009 valgte å slutte var det fordi ”Jeg har i alle disse årene følt at jeg mer eller mindre måtte gå på kompromiss med meg selv, og ikke fikk uttrykt det jeg egentlig ville”. Det var da hun bestemte seg for at den eneste rette veien å gå var som soloartist.

Som et lykketreff fikk hun en telefon fra en gammel venn, Asbjørn Nordgaard, som fortalte at han var på vei til Nashville for å finne materiale til noen plateprosjekter. ”Han lurte på om han skulle være på utkikk etter materiale for meg også, og jeg sa selvfølgelig ja til det. Det angrer jeg ikke på!”, forteller hun. Dermed var steget tatt for å begynne som soloartist.

Det er gjennom hennes solokarriere hun håper at folk skal oppdage hennes hengivenhet til musikk. At det å stå på en scene ikke bare er for å leve ut en drøm, men like fullt å gi publikum en opplevelse. ”Målet mitt er å forsøke å forsterke følelser hos de som hører på musikken min. Jeg ønsker at de skal føle den samme gleden som meg når jeg fremfører et positivt budskap, og den samme nedstemtheten som meg dersom budskapet er trist”, sier en entusiastisk Annette. ”Jeg forsøker å gjenspeile meg og min positivitet som person gjennom musikk og tekster. Det nytter ikke å gå gjennom livet og bekymre seg. Derfor trives jeg best når jeg kan stå på scenen eller i studio og synge om ting jeg selv opplever som positive i hverdagen”.

Repertoaret til Annette inneholder alt fra rolige ballader til låter med fullt trøkk. Sjangermessig tilhører hun artister som Jo Dee Messina, Gretchen Wilson og Dixie Chicks for å nevne noen. Med sin kraftfulle stemme gir hun publikum en musikkopplevelse av de store. Settlisten består både av coverlåter fra kjente artister og egne låter som
Annette har fått fra noen av de mest ettertraktede låtskriverne i Nashville.

”Jeg forsøker å gjenspeile meg og min positivitet som person gjennom musikk og tekster”
– Annette Larsson

Nettsider:
www.annettelarsson.com
www.myspace.com/annettelarssonofficial

Hør noen av Annette’s låter hos CDbaby.Com

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy