Country4you

Ny CD – Red Jenkins – Hank & Jack

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

När vissa artister släpper nytt så kan jag bli som ett barn inför julafton. När musiken går i den stilen jag älskar så är det nästan så jag spricker innan jag får lyssna. Och när samma artist är en som förekom på en av de första countryplattor jag köpte, blir det ju lite extra eller hur? På den plattan, för länge sedan, stod en otäck, skäggig långhårig «outlaw» framför en 18:wheeler. Att musiken var country hade jag nog inte fattat då, inte heller att killen faktiskt är svensk! Inte heller att jag en dag skulle träffa honom livs levande…

Jag pratar om Red Jenkins. Den kanske enda i Sverige idag som fortfarande både skriver, sjunger och spelar in äkta countrymusik. The King of Honky Tonk! Red’s nya platta «Hank & Jack» är precis det jag väntade på. Riktigt countrymusik!

Sin vana trogen är det en duett cd med en rad duktiga artister som Red lyckats att samla ihop. Vad sägs om: Dawn Sears, Dean Dillon, Leona Williams, Dennis Adkins, Lance Miller, Becky Hobbs, Ron Williams, Ernie Rowell. Hank Singer och Kenny Sears på fiddle, Steve Hinson på steel och Hargus «PIG» Robbins på piano för att nämna några av musikerna.

Omslaget visar en trött Red vid ett barbord. Hoppas han inte är så trött som han ser ut! Vi behöver dig i många år till. En blid på countrymusikens fader hittar vi också lite till vänster på omslaget. Tänkvärt, rent och äkta!

Låtarna på cd’n är rakt igenom bra. Inte ett enda dåligt spår. Hur man nu kan lyckas med det? Temat är barsånger, sånt som Red gillar. Man hittar allt som countrymusik ska innehålla: Nickels and Dime, Jesus, George Jones, Jack Daniels, brudar, arbete. Titellåten no 7 Hank & Jack är en underbar sång om Hank Williams och jack.hmm. (daniels?). skriven av Frank Dycus. Frank har även låten «Jack Daniels» och «Honky Tonks are the same all over»  med på cd’n. Jag vet att Red ser upp mycket till just Frank Dycus, så det var väl inte oväntat.

Merle Haggards exfru, Leona Williams och Mona McCall specialskrev låten «She still looks good in a honky tonk»  Tänkte de på sig själva där tro? Nåja, en bra låt det med som Red sjunger tillsammans med Ron Williams. «A bible and a 6pack» skriven av Red och Becky Hobbs. Skön snabb sång, med Beckys lite hesa röst. Och så här rullar det på! Gillar ni trad. country så som det ska låta? Då är Red Jenkins artisten för dig!

[audio:http://country4you.com/wp-content/uploads/2011/03/Dawn-Sears-and-Red-Jenkins-Hank-and-Jack.mp3|titles=Dawn Sears and Red Jenkins Hank and Jack]

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy