Country4you

Oppsummering av CMA Music Festival 2013

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CMA Music Festival i Nashville er over for denne gang. Det har vært noen fine dager med mye bra musikk, og noen merkelige vurderinger fra CMA (som jo står for Country Music Association).

Festivalen startet på torsdag med Sara Evans på Riverfront scenen. Videre gikk det slag i slag med artister som Joe Nichols, Craig Morgan, Mark Chesnutt med flere på Riverfront. Etter en liten pause på hotellet (det beste, men dyreste, er å bo downtown under festivalen) var det klart for kveldens konserter på LP Field der både Luke Bryan, Taylor Swift, Eric Church, Miranda Lambert og Zac Brown Band spilte. Det kan du les mer om her.

Fredag var det bare å få i seg frokosten og komme seg ned på Riverfront igjen. Tate Stevens, Craig Campbell og Aaron Lewis var blant artistene vi fikk med oss på dagen. En runde i Nashville’s gater for å nyte folkelivet ble det også tid til i dag. Det nærmest koker av folk på alle kanter i Nashville under CMA Fest dagene, så har du tenkt å shoppe – vent til CMA Fest er over! :)

Fredaagskvelden var satt av til Kip Moore, Hunter Hayes, Lady Antebellum, Blake Shelton og Little Big Town. Kveldens overraskelse besto av Sheryl Crow som kom på scenen under Little Big Towns konsert.

Lørdag var vi igjen forholdsvis tidlig oppe for å få med oss bluegrassbandet The Grascals på Riverfront. Herlig driv over musikken til The Grascals, og stemningen ble ikke noe dårligere da Dierks Bentley kom på scenen for å spille sammen med The Grascals. Det ble da spilt inn en musikkvideo til The Grascals nye låt. På den siste låta The Grascals fremførte kom den yngste datteren til Dierks Bentley frem på scenen for å danse litt og være «linselus». Det kan du se en video av her:

Lørdagskveld…hmm..jeg er IKKE videre fornøyd med deler av den kvelden, og det er jeg så absolutt ikke alene om å mene.
Kvelden startet bra med Florida Georgia Line etterfulgt av en meget opplagt Dierks Bentley. Bentley blir bare bedre og bedre for hver gang jeg ser han LIVE, og nå hadde han publikum i sin hule hånd fra første tone. Herlig og jordnær fyr som fortjener all suksess!

Så kom nedturen…eller det vil si, ting var greit til å begynne med. Neste artist ut ble annonsert. Det var R&B,Rock n’roller Lenny Kravitz som hadde tatt turen til LP Field! Kravitz åpnet med låta “Fly Away” og alt var i grunn helt OK. Jeg kan like musikken til Kravitz, men har så absolutt IKKE noe å gjøre på en countryfestival! Videre ble Jason Aldean invitert på scenen for å fremføre Kravitz store hit “American Woman.” Aldean ble også med på neste låt, “Are You Gonna Go My Way”, før han forsvant ut av scenen. Kravitz fortsatte å spille sine egne låter, og neste ut var en alt for lang versjon av “Let Love Rule.” Så vidt jeg vet er dette hans aller første singel som kom ut i 1989. Det var ikke mange på LP Field som kunne denne sangen, og man kunne lett se frustrasjonen til Kravitz når han ikke fkk med seg publikum på verken allsang eller veiving med armene. Det var ganske mange tusen tilskuere som valgte å gå en tur på do eller ta seg en øl eller to mens Kravitz desperat forsøkte å få med seg publikum.
Da Kravitz til slutt skjønte at han ikke fikk med seg publikum på låta, avsluttet han (endelig) sin konsert med å bare gå av scenen. Tydelig frustrert viste han like godt fingern til både publikum og kamera på vei ut fra scenen.

Kjære CMA: Det var et HAV av andre countryartister i Nashville som kunne ha spilt på LP Field i stedet for Lenny Kravitz! Hvorfor velge en R&B/Rock-artist til å spille på en countryfestival? Dette var så stor skivebom at jeg hadde ikke trodd det om jeg ikke hadde opplevd det selv..

Neste artist ut er vel heller ikke i riktig kategori, men Kelly Klarkson var i alle fall mer sympatisk og spilte noen gode låter. Hun har jo også gjort duetter med flere countryartister. En av de er jo Jason Aldean og han kom selvfølgelig på scenen igjen for å fremføre sin hit “Don’t You Wanna Stay” sammen med Kelly Klarkson. Klarkson avsluttet sitt sett med en coverversjon av Garth Brooks låta “Ain’t Goin’ Down til the Sun Comes Up» med kona til Garth Brooks, Trisha Yearwood. Mange håpet at «gubben», Garth Brooks skulle dukke opp, men det gjorde han dessverre ikke.

Kvelden ble avsluttet så alt for tidlig med Keith Urban som ikke fikk spilt alle låtene han ønsket pga. Kravitz’ ego. Kravitz holdt det gående i 40-45 minutter. Det var det lengste settet av alle artistene denne kvelden, og noen måtte da få svi for det. Dessverre gikk det ut over Keith Urban som da bare fikk spille noen få låter. Han åpnet med “Long Hot Summer” og “Stupid Boy”, før han fremførte sin nye singel “Little Bit of Everything.” Urban avsluttet sitt sett ved å gå ut blant publikum på LP Field mens han spilte “You Look Good in My Shirt”. Han stoppet opp, signerte gitaren sin og ga den til en heldig blant publikum før han forsvant videre ut i koridorene på LP Field og satt seg inn i bilen sin og kjørte hjem…

I hate that we have to play so short. I wish we could play all night for you guys,” sier Urban under sin avslutning, og mener det..

Ikke nok med at Urban fikk spille få sanger, så klarer CMA det mesterstykket å sette igang et gedigent fyrverkeri som overdøver Keith’s siste låt. Nok en skivebom…

Siste dag av CMA Music Festival 2013 startet rolig for oss. Det blir MYE gåing under festivaldagene om man skal rekke å få med seg mest mulig. Man kan umulig få med seg alt som foregår, så man må prioritere. Siste dag valgte vi å slappe av på hotellrommet frem til Gretchen Wilson gikk på scenen midt på dagen. Vi ble sittende å høre på Gretchen, og Craig Campbell som spilte etter Gretchen. Riktig så gode artister begge to!

Søndag kveld startet igjen med rot fra CMA. Vi hadde sett oss ut etter CMA’s program å ankomme LP Field før Gary Allan skulle være ferdig med sitt sett. Vi kom til stadion og hørte Brad Paisley spille! Hva?? Vi fikk så høre at pga. et kraftig uvær var på vei, så hadde CMA valgt å korte ned på settene til artistene denne kvelden slik at publikum skulle få med seg litt av alle artistene. Dette var det ingen informasjon om på forhånd, så hadde du planlagt å komme til LP Field like før Paisley skulle på scenen etter planen, ja da misset du Paisley’s sett!
Vi fikk med oss de siste strofene fra Paisley’s «Beat This Summer» og var ikke veldig fornøyde. CMA pusher ut nyheter, oppdateringer osv. på sin offisielle mobil-app, så dette kunne de enkelt ha varslet publikum som har appen om! Kvelden fortsatte med avkortede konserter. Paisley fikk spille tre låter, The Band Perry to låter, Jake Owen en (1!) låt og til slutt Carrie Underwood med fire låter. Underwood kunne etter min mening fint ha droppet en av låtene sine slik at Jake Owen i alle fall hadde fått fremført TO sanger!

Vi fikk også høre søstrene Lennon og Maisy, som spiller døtrene til Rayna i TV-serien “Nashville”, spille The Lumineers låta “Ho Hey.” Herlige, dyktige unge jenter!

Carrie kjørte i gang sitt sett med sin nyeste singel «Til I See You Again«. Flott låt og bra gjennomført av Underwood! Låta hun kunne «gitt til» Jake Owen var en cover-versjon av Guns N’ Roses låta «Paradise City». I det minste dukket gudskjelov ikke Axel Rose opp for å gjøre låta sammen med Carrie…

Neste låt ut er «Remind Me» og Brad Paisley kommer på scenen for å fremføres duetten sammen med Carrie. Så fikk jeg i alle fall med meg en låt med Paisley også denne kvelden…

I foto-køen får jeg beskjed fra en av CMA’s vakter at uværet er på vei og at Underwood bare kommer til å fremføre en sang til. «Before He Cheats» ble siste låta og fyrverkeriet avsluttet CMA Music Festival 2013.

Det kom ikke noe uvær før utover natta, og det kan knapt kalles uvær. Det var litt lett regn, men CMA ville vel være på den sikre siden – Safety First!

Jeg har litt blandede føleser om CMA Music Festival 2013. Er dette veien CMA har tenkt å gå? Ta inn stjerner fra andre sjangere? En sang eller to er OK, men et helt sett på 40-45 minutter er IKKE ok!

Nå skal vi nyte de siste dagene her i Nashville. Roen har senket seg og Grand Ole Opry skal besøkes på tirsdag. Der skal blant andre Norge og Sverige aktuelle Rascal Flatts spille. Vi gleder oss!

Bilder fra CMA Music Festival 2013 kan du se på vår søsterside: CountryShoot

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy