Country4you
Diverse Nye Countryartister

Rasmus Eriksson, Talangen

Rasmus Eriksson

När Rasmus Eriksson började sjunga i sin audition för ”Talang 2011” satt publiken tyst. En efter en tappade hakan, även juryn. När ”Take Me Back” var slut blev det stående ovationer och juryn fick bara fram ”Du har gått vidare”. I kulissen väntade mamma Nadja som även hon provade på audition men hon lyckades inte lika bra som sonen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=lipdmvzPHR8

Rasmus har ända sedan han var liten sjungit i olika sammanhang. Han har även gått i en musikskola. Mamma Nadja som också är musiker och låtskrivare har alltid stött Rasmus. Efter skolan blev han musiklärare – en termin – sedan var han uppbokad på Viking Line som trubadur, där har han nu varit i sju år.

Han har också musikläger för ungdomar varje sommar där de får lära sig en hel del inom Show Biz’. En del av scenshowerna därifrån finns på Youtube och på Spotify som OSC 2010.

Rasmus hamnade i den första semifinalen. Han kommer snart att inse att countrymusik inte är som popmusik (vilket Brad Paisley sjunger om i ”This is Country Music”) – vikt och ålder har ingen betydelse inom country. Han hade den här gången valt att sjunga en egen låt ”Cowboy Superstar”. Publiken och jury var lika imponerade den här gången också men juryn var beredd denna gången och öste beröm över Rasmus.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IfGjuJdQLf8

OBS: Telefonnumret gällde för semifinalen)

Det har gått några veckor sedan semifinalen och Rasmus har haft det bra. Han har faktiskt gått ner lite mer i vikt.

Rasmus inser att det är den nya moderna countrymusiken som slagit till i Sverige och det är Rasmus Erikssons förtjänst. Alla pratar om en ny Garth Brooks men Rasmus vet att det snarare beror på snäva referensramar – man känner inte till så många andra.  Men Rasmus har förebilderna idag  inom countrymusiken.

Vilket lyft för countryn det blir om du vinner, Rasmus, Kör hårt – Be Our Country Superstar
Ni som har TV4, Ring och stöd din favorit.

Laster...