Country4you

Tønder Festival: Hush little baby …

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske countryduo Hush gendannet. Spillede en flot og rørende koncert uden cowboyhatte, men var mere country end cowboy boots.

Koncertanmeldelse, Tønder Festival, Danmark

Af Anders Eriksen

Hush’ klare kendetegn er countrysangerinde Dorthe Gerlachs, meget rene, milde stemme. Dolly Parton ville ikke blive fornærmet over, at blive sammenlignet med Gerlachs. Jeg kan ikke finde fejl i Hush’ vokalarrangementer, de er ganske enkelt sublime.

I et fuldstændig pakket telt på Tønder Festival sad publikum spændte og ventede på den tilbagevendte duo – det blev en rørende oplevelse! Tidligere har jeg set Hush i København og man bliver charmeret af Dorthe Gerlachs jyske dialekt. Denne gang opdagede jeg Gerlachs talent for at fortælle gode historier mellem numrene. Og hvem vil ikke gerne som countryelsker have en god historie med hjem? Det blev blandt andet til historien om den græske tjener der lærte hende ”feel, don’t think” da hun skulle bestille noget mad og havde sagt: ”I think I would like some …”.

Countryduoen består af førnævnte Gelach og guitaristen og sangskriveren Michael Hartmann. Jeg er imponeret over hvor country han kan være uden en cowboyhat. Virkelig en klippe på scenen med en ro over sig og et diskret, sikkert smil. Jeg fornemmer, at manden er mere country i hjertet end et par spritnye nashville boots!

Hush kunne godt lave nogle flere up-tempo sange, men de sluttede af med en sang der rockede teltet, og det klæder dem virkelig godt. Bandet mestrer den helt rene, milde countryvokal suppleret af meget ferme arrangementer og livemusikere ikke mindst.

En kvinde i teltet fældede en tåre undervejs, det forstår man godt! Man skal være en kold skid for ikke at blive ramt af bare ét af Hush’ sange. Det er simpelthen så iørefaldende kompositioner. Som dansker kan man godt blive lidt stolt af Hush. De forstår countryen med dens bristede hjerter uden at blive for melankolske i deres udtryk.

Lidt ældre video med Hush’ countryhit: ”If you go breaking my heart”:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy