Country4you
Norsk Countrytreff

Vince Gill til Skandinavia

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vince Gill blir hovedartisten til Norsk Countrytreff i Breim lørdag 14. juli.

Vince Gill har solgt over 26 millioner album. Den populære vokalisten, gitaristen og låtskriveren har en lang og variert musikalske karriere bak seg. Gill startet karrieren som frontfigur i countryrock bandet Pure Prairie League, før han gikk solo i 1983. Gjennom karrieren har han også vært en ettertraktet duett-partner og gjestevokalist, og har blant annet samarbeidet med både Dolly Parton og Emmylou Harris.

Gill har tilhengere innen flere sjangere. På sin nest siste plate, som kom i 2006, gav han like godt ut fire plater i ett. Her fant fansen country, western,bluegrass og innslag av gospel og pop. Plata fikk Grammy for årets countryplate i 2007. Tidlig i karrieren ble Gill også spurt om å være vokalist i Dire Straits, og han har flere ganger spilt på Eric Clapton sin gitar-festival i chicago til inntekt for Clapton sin barnehjem på Antigua.

Gills siste utgivelse, ”Guitarslinger”, kom i 2011 og er en rein countryplate. Gill var også nominert for best countrysong under årets Grammy Awards med sangen “Threaten Me With Heaven”, der han blant annet synger sammen med sin kjente artistkone, Amy Grant.

54 år gamle Vince Gill fikk sitt store gjennombrudd i 1990 med låten og albumet ”When I Call Your Name”, senere har sanger som ”I still believe in you” nådd ut til et stort publikum. En hel countryverden setter stor pris på musikken og låt-skrivingen til Vince Gill, og han er en merittert musiker. 18 ganger har han tatt i mot priser under Country Music Awards, fem år på rad ble han utropt til årets mannlige artist. Kun Brooks & Dunn har mottatt flere CMA priser!
Vince Gill har også fått flest Grammy-priser av alle country artister, hele 19 ganger har Gill mottatt et Grammy trofè. I august 2007 ble også Gill inkludert i Country Music Hall of Fame.

Norsk Countrytreff fikk i fjor status som knutepunktfestival for countrymusikk. I år vil festivalen også utvide med en ekstra dag, og starter derfor allerede onsdag 11. juli med bluegrasskonsert.

Flere artister til Norsk Countrytreff blir offentliggjort i løpet av kort tid.

12. juli gjør Vince Gill også en eksklusiv og intim konsert på Union Scene i Drammen!

Det er også store muligheter for at Gill gjør to stopp i Sverige i forbindelse med sin Europaturné i Juli. Mer info om dette kommer snart!

Kanskje vil du også lese:

GWG – Guys With Guitars

Katarina

Kommende CMT Crossroads: Sting og Vince Gill

Roy Skjellaug

Chris, Keith og Vince spilte «Blue Ain’t Your Color»

Redaksjonen
Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy