Country4you
Image default
Country Music History

Vinylsamling fra Johnny Cash

Johnny Cash omtales som en av de mest innflytelsesrike artistene i vår tid. Den multiplatinaselgende countryartisten redefinerte sjangeren og har for dette mottatt en lang rekke priser og utmerkelser gjennom sin 40 år lange karriere. Cash har blant annet vunnet hele 17 Grammys, i tillegg til å vinne priser fra Country Music Association, Academy of Country Music og MTV. I tillegg fikk han i 1999 den prestisjetunge Lifetime Achievement Award av Grammy.

På 1990-tallet inngikk countrylegenden en profesjonell renessanse etter han signerte med Rick Rubins American Recordings, der hans labeldebut satte i gang en fruktbar tiårig kreativ periode med innspillinger av en rekke sanger som krysset flere sjangre. Den 11.mai gir Cash ut en komplett American Recordings vinylsamling, med alle seks av labelens album:

American Recordings (1994)
American Recordings II: Unchained (1996)
American Recordings III: Solitary Man (2000)
American Recordings IV: The Man Comes Around (2002)
American Recordings V: A Hundred Highways (2006)
American Recordings VI: Ain’t No Grave (2010)

American Recordings-sessionene fortsatte inntil kort tid før Cash døde i 2003. Også i dag fortsetter den rå ærlighet av Cashs musikk og livsstil å fengsle og appellere til generasjoner av fans på tvers av sjangere.

Les også:

History of a song: «I Can’t Stop Loving You»

T. Kila

Country Music History: Garth Brooks – Ain’t Going Down (Til The Sun Comes Up)

Redaksjonen

Country Music History: George Jones ‘The Grand Tour’

Redaksjonen

Legg igjen kommentar