Country4you

Country to Country – Festivalhelg i Oslo Spektrum

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2 dager med knallbra musikk, herlige mennesker og stor stemning – en helg vi ikke glemmer med det første. Dette er oppsummeringen av den første C2C i Oslo som ble holdt 28. februar og 1. mars.

C2C er en todagers musikkfestival som ble arrangert første gangen i 2013, den gangen i London. Året etterpå ble den også arrangert i Dublin, og i år ble Skandinavia lagt til med Oslo og Stockholm.

Mange countryfans har tidligere reist til London og Dublin for å få med seg denne festivalen, og nå ble det en stor opplevelse for mange flere når arrangementet kom mye nærmere.

Interessen for country musikk vokser her hjemme for hvert år, og det er utrolig morsomt å få besøk av så mange stjerner samtidig.

Country er en bred genre og det fikk vi virkelig oppleve, alt fra den mer tradisjonelle stilen med Lee Ann Womack og Doug Seegers. Seegers er et nytt navn for oss og hans historie er veldig spesiell. Han har jobbet med musikk i mange år men levde på gata i Nashville i flere år. Helt til Jill Johnson introduserte ham i sitt TV show ”Jill´s veranda” i mars 2014. Dette resulterte i både platekontrakt og konsertturné.

Den motsatte siden av country er den skikkelig rocka stilen som var representert av Kip Moore, Brantley Gilbert og Florida Georgia Line. Dette er artister/band som løfter country til et helt annet nivå. Energi er det beste ordet for å beskrive opptreden til disse. De fenger publikum med sin inspirerende musikk og spesielt de yngre i publikum lar seg rives med.

De store stjernene Lady Antebellum, Jason Aldean og ikke minst Luke Bryan er de mest kjente for det store publikum og leverer alltid! Deres musikk hører vi ofte på radio og kanskje ikke tenker så mye over at det er country. Spesielt Lady A finner vi ofte på poplistene i Europa med sin vakre musikk som likes av mange.

Variasjonen av country gjør at publikumet er i alle aldre, og alle finner noe de liker. Det var mange meninger om de forskjellige artistene etter konsertene og det var moro og høre at så mange ble overrasket over de artistene de ikke hadde hørt før. På denne måten utvides publikumet og country genren får flere fans og da får vi flere artister på besøk.

Antallet solgte billetter var ca. 4000 på lørdagen og på søndagen noe mindre, men stemningen var upåklagelig og vi storkoste oss.

Vi fikk intervjuer med Lady Antebellum, Florida Georgia Line og Luke Bryan, så snart får du lese mer om deres tanker.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy