Country4you

Doug Seegers album släpps i USA!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Framgångssagan Doug Seegers fortsätter. Samtidigt som hans segertåg i Sverige fortsätter med utsålda och hyllade konserter, står det nu klart att debutplattan «Going Down To The River» även kommer att ges ut i USA och Kanada i september.

Lionheart Music Group har skrivit ett licensavtal med det klassiska independentbolaget Rounder Records.

– Det är förmodligen en helt unik situation, säger Lionhearts VD Maria Molin Ljunggren. Med hjälp av Jill Johnson och Magnus Carlson lyckades vi signa en förstklassig artist i Nashville mitt framför näsan på alla A&R-människor på Music Row. En talang som de flesta troligen passerat på gatan ett antal gånger utan att ens lägga märke till honom.

«Going Down To The River» spelades in i Nashvilles Sound Emporium i början av april med några av de bästa musiker som Nashville har att bjuda. Skivan är producerad av Will Kimbrough och gästas av bland andra Emmylou Harris och Buddy Miller.

Doug Seegers har redan uppmärksammats av flera större amerikanska tidningar och radiostationer. Hans amerikanska konsertdebut, bortsett från några spelningar på 70-talet och hans tid som gatumusiker, kommer att ske på prestigefyllda American Music Conference i Nashville i mitten av september.

Rounder Records är ett av USAs största independentbolag. Det startades 1970 i Cambridge, Massachusetts men flyttade nyligen huvudkontoret till Nashville. I katalogen finns över 3000 titlar och bland artisterna märks namn som Alison Krauss, Son Volt, Carlene Carter, Robert Plant och JJ Cale. Rounder Records ingår sedan 2010 i Concorde Music Group och distribueras av Universal.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy