Country4you
Country Sverige

KARIN RISBERG Feat. TOMMY NILSSON Sea Of Heartbreak

Tommy Nilsson var det självklara valet när countryartisten Karin Risberg skulle göra en ny version av låten ”Sea of Heartbreak”. Redan 1961 låg den högt på Billboardlistan. Nu hoppas Karin Risberg att den nya singeln och musikvideon ska väcka nytt liv och intresse för en av hennes absoluta favoritlåtar.

Jag hörde låten med Rosanna Cash 2009 och blev inspirerad. Den har legat i bakhuvudet men det är först nu som det blivit tillfälle att spela in den. Jag kände direkt att jag ville göra
den tillsammans med Tommy Nilsson
«, säger Karin Risberg.

Tommy och Karin är goda vänner sedan många år tillbaka men har aldrig tidigare fått tillfälle att arbeta ihop. ”Det var skitkul att vara med på Karins nya platta. Vi har känt varandra sedan 80-talet men har aldrig sjungit ihop. Det gick enkelt att spela in videon eftersom vi känt varandra så länge. Jag hoppas att den kan lyfta den redan så fina Sea of Heartbreak», säger Tommy Nilsson.

Karin är ursprungligen från Skelleftehamn men flyttade till Stockholm för att arbeta mer med musik redan på 80-talet. 1986 deltog Karin Risberg i Melodifestivalen med låten ”Stopp Stopp Stanna”. Hon har arbetat tillsammans med flera välkända artister som: Mats Ronander, Py Bäckman, Cina Samuelson, Mats Rådberg, Magnus Carlson (Weeping Willows)
Hon har även samarbetat med den franska producenten Jaques Morali. Under 2017 har hon spenderat tid i Nashville för att utvecklas både som sångerska och låtskrivare. Där fick hon uppträda tillsammans med The Time Jumpers & Vince Gill på en av scenerna i countrymusikens eget Mecka. I november 2017 återvänder hon till Nashville för att sjunga och skriva låtar.

Lyssna på Spotify:

Laster...