Country4you

Wynonna endelig tilbake med egne låter

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sies at rødhårede kvinner er mer temperamentsfulle enn andre kvinner. Om det stemmer skal være usagt, men når det gjelder musikalsk temperament så har Wynonna det i bøtter og spann. 

51-åringen fra Kentucky har brukt 13 år på å komme ut med en plate med kun nye låter, og det er blitt et album preget av lek med stilarter og tempo samt gode tekster. Wynonna beviser med sitt album «Wynonna & The Big Noise» at hun hører hjemme på countryhimmelen., Søkke for en stemme og for en stålkontroll hun har på den, selv om spennet i stemmen ikke er blant de største i bransjen.

Apropos himmelen, Wynonna har aldri lagt skjul på sitt relgiøse ståsted og det preger enkelte av tekstene. «Jesus And A Jukebox» for nevne en. En rolig og ettertenksom låt.

Det som åpner albumet er «Cool Ya» og det er et ord som raskt melder seg men jeg lytter. Fryd. Det er formelig som jeg ser Wynonna smiler seg gjennom låtene, og bandet utstråler spilleglede og lekenhet. «Something You Can’t Live Without» viser et herlig lydbilde, og legg spesielt merke til bruken av trommene i denne låta. De trakteres forøvrig av henne mann og produsent, Cactus Moser.

Først på tredje sang daler tempo ned til en tradisjonell countryballaden med «I Can See Everything» hvor Wynonna  og Timothy B Schmit (ja, han fra Eagles) synger sammen. Det er forøvrig han som har skrevet teksten til låta. På «Choose To Believe» endrer lydbilde seg med nydelig gitarspill og helt klar flørting med bluesen. Nydelig tøft.

– Jeg har lagt fra meg alle forventninger om at albumet skal passe for alle og bare plukket sanger jeg elsker, forklarer hun i et intervju med Taste of Country og forsikrer om at albumet består av hennes egne favorittspor.

«Staying In Love» gir meg litt Kathrina and The Waves følelse i starten, og den tar liksom ikke helt av. X-faktoren som flere av de andre låtene har uteblir og det blir rett og slett platt. Dette tar seg heldigvis litt opp på den neste sangen «Every Ending» og på avslutningsporet «You Are So Beautiful» er hun tilbake på topp.

Wynonna & The Big Noise er et album du bør få med deg, og du skal ikke se bort i fra at du finner et og to spor som du kommer til å ta inn på spillelisten din. Spesielt om du har en hang til blues i tillegg til country.

Terningkast: 4
Favorittspor: «Choose To Believe» 

 

 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy