Country4you

History of a song: «I Can’t Stop Loving You»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Don Gibson skrev «I Can’t Stop Loving You» 1958 och gav själv ut originalet. Den blev mest populär i Norge med en #2.
Samma år fick Kitty Wells en hit med låten i USA men det var Ray Charles version från 1962 som blev den absolut mest populära runt hela jorden. Den gavs ursprungligen ut i albumet «Modern Sounds in Country and Western Music» men gavs i Europa ut i ett album där countryn fick mindre framtoning (min bror hade plattan och den gick varm) Ett av kännetecknen i Ray’s version var att Ray säger «Sing the Song, Children» till kören i slutet på låten.

Många artister har sjungit in låten och några har legat på listorna som t ex Roy Orbison (1961), Tom Jones (1965) och Van Morrison (1991).
Elvis sjöng låten ofta efter sin come back och det absolut mest berömda tillfället var livesändningen «Aloha from Hawaii» som direktsändes via satellit över hela jorden
Men förutom Ray Charles så har även Conway Twitty haft en #1 med låten, det var den 23 september 1972 som den gick till toppen på countrylistan.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy