Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Country4you
Image default
Nashville

Lørdagskveld i Nashville

Det viste seg å være slik som man drømte om, men ikke riktig kunne tro det var.
Altså lørdagskveld i Nashville.

For ikke mange dagene siden var jeg der, og kunne suge til meg atmosfæren i byen som så mange har hørt om i Norge og såpass få faktisk har besøkt.

At Nashville er hovedstaden i Tennessee er vesentlig mindre viktig enn at den er verdens-hovedstaden for countrymusikk, Amerikansk folkemusikk.

Det sies at 30 000 av byens innbyggere lever av musikk, og det som gjør det så fantastisk gøy å feire lørdagskvelden her, er at man kan gå fra pub til pub, fra bar til bar, fra restaurant til restaurant der det er levende musikk, dans og sang på et meget høyt nivå med svært dyktige musikere. Det koster ikke en cent i inngangsbilletter heller. Man er derfor gjerne litt rause når bandets cowboyhatt går rundt. Derfor kan man, med god samvittighet, og gjerne en viss progresjon i den leskende stimulien, besøke mange slike konsertsteder i løpet av en kveld uten å gå tom, verken for penger eller lyst. Akkurat det gjør forresten mange av bandene også. Svært mange spiller en times tid på hvert sted, før de går videre til neste scene. Noen ganger hele bandet, men mange av de fantastiske musikerne er med i mange band, så man mikser både med sammensetning og spillested.  Dette skaper et fantastisk liv i den store lille byen.

Selv om det bor halvannen million mennesker i området, og en halv million i selve byen, så er det et lite, oversiktlig, trygt og festlig sentrum som dirrer av glade mennesker. Mennesker som danser, drikker, diner og dåner.

Det hender at noen av de virkelige største kanonene, som Alan Jackson, kanskje verdens mestselgende plateartist, stikker ned en kveldsstund og tar mikrofonen fatt på «The Stage» eller et annet passende vanningshull.

Byen er i alle fall et vennlig sted med en fabelaktig musikalsk atmosfære. Den ligger ved elven Cumberland, nord i Tennessee. Der er det varm vår, het sommer og nydelig høst.

Lørdagskvelden nå i oktober var det fortsatt «bare på skjorta-vær» til sene kvelden. De tre årstidene blir supplert av en kald vinter som gjør det ekstra deilig å komme inn i et skikkelig hett lokale der både musikk, mat og folk varmer opp stemningen.

Dette er, etter amerikansk målestokk, en gammel by. Allerede i 1784 ble den etablert. Er du virkelig fan av countrymusikk (det er selvfølgelig det byen handler om), så er en tur på Grand Ole’ Opry, eller Country Music Hall of Fame et must. Byen har mange toner, mange navn og mange kjælenavn. Blant dem er Music City, USA, The home of the Grand Ole Opry, Athens of the South, The Protestant Vatican, The Buckle of the Bible Belt.

Bare i denne byen er det 700 kirker. I tillegg kalles byen Cashville og Little Kurdistan, den største gruppen kurdere i USA bor i Nashville.

Min oppriktige oppfordring til de som virkelig er glade i musikkstilen som har gjort den ganske lille byen midt i USA verdenskjent er følgende: Ta turen. Det verken koster mer, krever mer, eller er vanskeligere en hvilken som helst annen ferie. Det gir mangfold tilbake, spesielt om du får oppleve lørdagskvelden i Nashville.

Foto, montasje og tekst: Ove Mellingen – Telemarksavisa (TA).

Les også:

Darius and Friends 2015

Marloes Lucy Duizer

Nashville tok farvel med Little Jimmy Dickens

Redaksjonen

CMT Music Awards 2014

Redaksjonen

2 kommentarer

Thorbjörn Ericson 23. januar 2012 at 11:45

Howdy,
måste säga att jag förstår din glädje och känsla för Nashville. Mitt första besök var redan 1979. Känslan började redan i taxin från flygplatsen till hotellet. Chauffören var klädd i jeans, cowboyskjorta och boots och spelade countrymusik på radion så jag fick lust att dansa. Dessutom satt en Stetson nedstucken mellan framstolarna. Min lycka var gjord. Vid denna tid (juni) var den stora musikupplevelsen Fan Fair – en giganstisk musikvecka för alla countrydiggare med stor chans att få träffa sina idoler.
Senaste besöket är dock mitt livs största upplevelse i Nashville. Jag och min kvinna Alina gifte oss i Bridal Path Wedding Chapel utanför Opryland. Dans och fest hela natten på alla musikställen vi kunde hitta – bl a Wild Horse Saloon.
God Bless Nashville and Country Music

Svar
Roy Skjellaug 23. januar 2012 at 16:44

Herlig å høre at dere giftet dere i Nashville! Da betyr Music City EXTRA mye for dere vil jeg tro :)

//Roy

Svar

Legg igjen kommentar